Matrester-tisdag

Idag var det min tur att laga varannan tisdag. Hampus som gjorde tempuraräkor sist ligger en blogguppdatering efter.

Utgångspunkten för dagens middag var återstoden av helgens helstekta laxsida som nu närmar sig bäst före. Till denna prövade jag att göra en quinoasallad och jag tror vi båda blev positivt överraskade. Tidigare har vi mestadels ätit quinoa i grötform och det är ju rätt så äckligt. Nu, tillsammans med en massa mums och dressing så blev det riktigt bra.

DSC 0644

Röd quinoasallad av det jag hittade hemma (3-4 port)

  • Två deciliter röd quinoa att koka
  • Körsbärstomater
  • Spenatblad
  • Resterna av en låda småsallad
  • Ett par vårlökar
  • En liten tetra med kikärtor
  • Stjälkselleri (dagens enskilt bästa tips – jättegott i sallad)
  • Lite vissen persilja
  • Två avocadosar
  • Svarta oliver

Dressing

  • Pressad citron
  • Olivolja
  • Två rivna vitlöksklyftor
  • En bit riven ingefära
  • Lite vitvinsvinäger
  • Vatten
  • Salt och peppar

Kommentera