Maguro tataki

Efter att i söndags ha läst senaste larmet om köttcancer så blev det outtalat, men underförstått, nya direktiv för varannan tisdag. Jag kunde också se möjligheten att få äta korv igen (bubblare till varannan tisdag) segla bort eftersom artikeln satte likhetstecken mellan chark och cancer.

Jag hade planerat kalops men fick tänka om och det var inte det lättaste. Efter lite googlande blev det Maguro tataki, eller som man säger utanför japan – halstrad tonfisk.

DSC 0352Halstrad tonfisk med sallad, sparris och soyasås

Tonfisken halstrade jag ca 1 minut på varje sida på stekhett (höhö) stekjärn.

DSC 0339

Salladen gjorde jag på mango, avocado, ruccola och tomat.

Till det två såser.

  • Soyasås på Japan-soya, vårlök, vitlök, riven ingefära
  • Parmesansås  på parmesanost, äggula, rapsolja, vitlök, salt och peppar

Det blev fantastiskt jättegott! En lärdom till nästa gång är dock att man kan dra ner på fisken då den är väldigt mättande. Hälften hade nog räckt för oss om man istället hade brassat lite pilgrimsmusslor eller räkor till.

Kommentera