Kandidater renovering 2012

Jag skrev nyss ett inlägg om 2012-års verksamhetsplan. Här kommer ett inlägg som hör ihop med det som gäller den mest (alla kategorier) krävande kategorin – Renovering.

När det gäller renoveringen är det extra klurigt, därför den är så väldigt resurskrävande både ur ett ekonomiskt och engagemangs-perspektiv. En lösning är att dela in den i etapper, men med stor varningsflagga, helheten måste på plats först så att det inte slutar med fem golv i fem olika rum eller motsvarande. Vi är därför väldigt inne på att få till en helhet just nu. Precis som jag skrivit tidigare, så har vi ingen brådska utan kommer låta renoveringsplanen värka fram.

Här kommer ett antal kandidater till Renovering 2012, ej inbördes ordnade.

Kattvindarna

Isolera och fixa till kattvindarna tillika garderoberna. Detta drivs främst av våra respektive föräldrar som har energifrågor som specialintresse. Själv tycker jag det vore trevligt då kattvindarna ser otroligt risiga ut (färgade av många års takläckage).

DSC 0202

DSC 0210Min kattvind som har ett ytskikt av trasig kartong

Badrummet

Renovera badrummet uppe. En favorit. Egentligen inte akut, det går bra att gå ner på toa. Fast samtidigt känner vi att det är dags att säkra upp vatten- och avloppslösningar så det inte blir nya vattenläckor. Nytt år betyder också nya ROT-pengar som ”måste” utnyttjas… Innan badrummet kan renoveras måste vi bestämma hur vi gör med förvaring, garderober och intilliggande rum.

DSC 0197Förbättringsområden såsom ventilation och fräschör

DSC 0192Göra en switch och gå över till nya avlopps- och vattenledningar samt stänga igen hålet i väggen

Hallen

Renovera hallen uppe. Förutom att den är övervåningens fulaste rum så spånar vi på om den skulle kunna bli en sjysst ”Walk through” closet.

DSC 0158Vår blivande fräschgarderob? Tål att tänkas på!

DSC 0159Taket i hallen uppe, ganska många sprickor att åtgärda. Lite ny sjysst belysning kanske samt få bort trappräcket-pinnen som inte behövs för att hålla uppe taket?

DSC 0223Fixa golvet i hallen och kanske byta några trösklar

Eljobb

Dra om all el (en personlig favorit). Minus med detta förslag är att den (precis som att byta golv) behöver göras brett, allt eller inget. Alla rum blir förstörda när ledningarna ska bilas in i väggen.

DSC 0181Spännande eldragning i ett av sovrummen

DSC 0225I hallen, här är elen delvis utbytt och det är förberett så den kan försänkas så småningom

Ett sovrum

Renovera ett sovrum, oklart vilket dock. För några dagar sedan föreslog Hampus att vi skulle ta mitt pysselrum istället för det spegelvända mot det nuvarande som vi hade tänkt (märkt som förråd).  Motiveringen till detta är att det inte ligger mot vägen samt att det är större (kattvinden utbytt mot två mindre garderober). Det är en bra idé som tål att tänkas på.

Innan vi har bestämt vilket sovrum vi ska ha så kan vi inte bestämma designen på badrummet… eller hur vi gör med hallen.. så som det mesta är det ett femtonspel.

Nedan har jag försökt rita upp hur jag menar men inser att färgerna inte syns så bra.

– Den gröna ramen visar så som vi tänkte först – vi byter sovrum spegelvänt, fixar badrummet och hallen.

– Den rosa ramen visar vår bubblare. Att vi tar mitt kontor till sovrum, fixar hallen och badrummet.

– De orange-markerade garderoberna är ett separat spår.

DSC 0264Ritning över våra olika renoveringskoncept

Kommentera