Roadmap 2012

Vet inte om det beror på att jag är styrkt av att julen är passerad, det är nytt år och nya tag, eller om det beror på att jag sett hus och trädgård i dagsljus i helgen. Hur som helst, nu är jag mycket peppad att göra saker. Alla möjliga saker!

De kategorier som jag främst syftar på är relaterat till

  • Renovera något på övervåningen som ni nyligen sett er omkring på
  • Renovera eller underhålla något utvändigt
  • Fortsätta jobba med trädgården
  • Resa och hitta på andra roliga saker tilsammans med Hampus

Precis som alltid här i livet så vill man göra mer grejer än vad det finns pengar, inspiration och semesterdagar till. Därför sliter vi med prioriteringar för att få ihop en bra roadmap för 2012. Denna ska då innehålla någon bra mix av ovanstående kategorier, mellan aktiviteter som kostar mycket pengar och sådant som billigt, sånt som är trevligt och sånt som innebär mycket jobb. Ska vara framåtblickande men samtidigt ge lite tillbaka på kort sikt.

Det som känns bra är att vi har ett inriktningsbeslut på att köpa hantverkshjälp när det kommer till övervåningen. Det innebär att vi inte ens överväger att byta ”köpa tjänster” mot att ”jobba själv”. Jobba själv kommer vi däremot att göra på alla projekt utomhus. Fördelen med att jobba själv är att man kan ta det som det kommer, ändra riktning eller avbryta närhelst det passar. Detta gäller i alla fall trädgården för den kan inte bli direkt sämre än vad den är så då är varje framsteg en stor förbättring.

Annars utomhus så har vi inget jätteakut, eftersom vi jobbade undan balkongräcken, fönster och färglösa undertak förra sommaren. Härligt att kunna casha in i år.

Redan beslutade aktiviteter:

  • Villafiber – installation i slutet av februari.
  • Kärleksresa till Paris i vår
  • Renovera de gula trädgårdsmöblerna vi hämtade från landet

Ikväll tänkte jag fortsätta jobba lite förstudier och passa på att estimera lite olika förslag.

 

Kommentera