Frukostfrallor med russin

De här russinfrallor har jag bakat några gånger nu i vinter och jag tycker de blir perfekta frukostfrallor. Receptet är väldigt likt det jag brukar använda till långjästa limpor, men de här frallorna får jäsa mycket kortare tid och smakar inte alls av surdeg. Receptet nedan ger 20 stycken.

Fördeg

  • 60 g rågsurdeg
  • 240 g vetemjöl
  • 200 g vatten

Blanda ihop allting i en bunke och låt stå i 12 timmar.

Deg

  • fördegen enl ovan
  • 375 g rågsikt
  • 375 g vetemjöl
  • 400 g vatten

Kör i assistenten i några minuter på låg fart. Låt sedan stå i en timme. Blanda sen i 3 tsk salt och 3 dl russin och kör ytterliggare några minuter i assistenten. Sen brukar jag knåda degen lite extra för hand.

DSC 0135

DSC 0134

Dela degen i 20 och rulla till bollar. Låt jäsa på plåt i 2-3 timmar under en kökshanduk.

Grädda på 220 grader i ca 15 minuter.

DSC 0148

DSC 0146

Kommentera