Kuvertbröd

Idag har jag testat att göra minibröd, kurvertbröd. Tanken var att de skulle vara en del i min hemliga lördagbjudmiddag, men pga sjukdom kommer jag ta fram dem ur rockärmen till min kommande ”varannan tisdag” istället.

Degen är en tvådagars som jag tagit ur boken Riddarbageriets bröd. Recept och tillvägagångssätt är rätt likt Hampus recept så jag skriver inte av det en gång till.

Det jag gjorde som var lite annorlunda var att jag delade degen i knappt 60 stycken 20-30 gramsklumpar som jag formade till bollar och minibaguetter.

DSC 0057

Bollarna strödde jag blåa valmofrön på, det gick enklare att få dem att fastna om man duttade lite vatten på degen först.

DSC 0061

DSC 0059

Minibaguetterna fick vara neutrala och snittades istället innan utbakningen

DSC 0065

Och så här fina blev dem

DSC 0067

Kommentera