Pang! Mot våren

De senaste veckorna har jag genererat en hel del last på sajter som säljer sol-och-badresor av kärlekskaraktär till söderhavet, karibien och indiska oceanen. Har också försökt få Hampus att bli förflyttad till företagets Californiakontor eller transformeras till björn för att få gå i ide, inte i en skidbacke dock.

Orkansäsong med både Dagmar och Emil, mörkt mörkt mörkt och regn. Istället för jullov har det varit struligt på jobbet. Efter en seg förkylning i december har jag tappat springflyt, kondis och flås… och det är så satans jobbigt att komma igång igen i det här mörkret.

Eftersom vi inte bara kan sticka på semester hipp som happ (tyvärr) – så får vi ta till andra grepp för att överleva fram tills vår bokade Parissemester senare i vår. Så då kom vi på en kul grej – ”Varannan tisdag”-konceptet.

”Varannan tisdag” går ut på att vi varannan tisdag så turas vi om att laga mat till varandra. Reglerna är enkla och handlar om att introducera en ny varadagsmaträtt i veckan för att höja nivån av vardagsspänning. När vi började spåna på upplägget så blev det raskt utökat med att den person som inte lagar tisdagsmaten får bjuda den andre på lördagsmiddag. När det gäller lördagsmiddagen så finns det inga regler på att den ska vara ny eller så men den är med fördel lite festlig.

Hampus tog stafettpinnen först och lagade spännande ny mat i tisdags, en musselpasta, som jag hoppas han bloggar om separat. Imorgon är det min tur att laga lördagsmat, och jag tror jag har en idé efter att ha kollat lite bloggar och låtit alla på jobbet komma med förslag.

Idag har vi städat bort julen, med undantag för fyra adventsljusstakar som får lysa en vecka till. Därmed har vi officiellt lämnat julen och påbörjat vårterminen 2012.

2 reaktion på “Pang! Mot våren

  1. Lisa

    Vad roliga ni är 🙂 Varannan tidag är ju en underbar ide och något som en mamma med man och en (väldigt snart) 4-åring behöver. Vardsgslyx, helt enkelt 🙂

    Svara

Kommentera