Körsbärsknäck med Amarenasirap

I en blogg fick vi nys om körsbärssirap gjord av en speciell sorts körsbär, Marasca-körsbär, från Kroatien. Denna sirap kunde man enligt uppgift göra fantastisk körsbärsknäck av.

Innan jag hann blinka hade Hampus beställt en flaska Amarena Premium Körsbärssirap från Ninas mat.

Och ja, vi kan intyga att det blev god knäck!

DSC 0726

Recept körsbärsknäck:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl körsbärssirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör

Koka upp alla ingredienser till 122-124 grader eller tills sockermassan klarar kulprovet. Häll upp på formar eller på en plåt. Lägg på skållad mandel, hel eller hackad om så önskas.

DSC 0720

Ps. Häll upp knäcken i en tillbringare så är det lite lättare att pricka formarna

Ps 2. Använd formar som är avsedda för knäck. Dessa i papper fastnade hopplöst mycket.

Kommentera