Bänkskiva – check (underkategori: äntligen)

Idag har

– Hampus spontanköpt 10 meter spikmatta att montera där duvor gillar att sitta.

– Bokat in en sotare som ska komma hem och provtrycka kakelugnen samt kolla om vi kan riva något i den väggintegrerade köksskorstenen.

– Vi har varit hos Kvänummannen ytterligare en gång för att signa följande avtal: ”Kinnekullekalksten grå nr 3 från Thorsbergs stenhuggeri enligt ritning (KKSJBA89084/1/4). Tjocklek 40 mm. Uppfräst, underlimmad ho Franke PUX 160/45-20, samt håltagning av blandare (håldiameter enligt senare ök). Avrinningsspår enligt ök. Bakkantslist 20×50 mm. Skarvar enligt tillverkarens rekommendation. Inkluderar mätning och montering av sten.”

Det som är så underbart med Kvänum är att man får stå där och med en Kvänummans lugn fundera på avrinningsspår i skivan under 15-20 minuter – och alla har det bara så trevligt.

En annan som är på hugget, passade på att dubbel och trippelkolla att leverans av ett ton sten, från vägen och in i huset, ingår. Samma människa passade även på att fråga om det var samma kök som han satte upp på Haga. Score, Bingo! Han sa att det var en kombo av våra skåpluckor Broby och den mer slottsliga Sundby. Sen försökte jag skoja om att gympaläraren nog stog där och bakade bröd, naken, men Kvänummannen såg bara tveksam ut. Han köpte inte heller min argumentation ”alla gör det”.

– Hampus som har huvudansvar för allt som har med research att göra surfar efter en lämplig blandare till köket. Vi fick tips om http://www.badex.se/ Den här ligger helt klart bäst till. Enhandsfattning kommer vara guld värt i ett kök.

– Hampus som också har ett särintresse av knepiga saker överväger just nu på att lägga bud på en jordglob från 1900 talet. Galning, säger jag och tycker det känns otryggt att han har alla renoveringspengar på sitt privata konto :o)

– Själv är jag helt överväldigad över hur flexibelt det är att bo i hus. Exempel: Det är torsdag klockan är ospec 20-tiden. Jag kör en tvättmaskin. Spontant! Iiiih!

En reaktion på “Bänkskiva – check (underkategori: äntligen)

Kommentera