Chili

Igår hade vi middag här för Edvardsson-Wern-Edvardsson-Edvardsson-Bonér

Det blev inte så mycket bilder tagna men här är en på Eva och Torgny.

Det var Hampus som hade huvudansvar för middagen. Till förrätt blev det en favorit i repris, räk-avokado-blodgrape i grapeskal med syrlig apelsindressing, tillsammans med inflyttnings-champagne. Efter det blev det en het chili som stått och kokat i ca tre timmar. Riktigt god och stark, trots att vi inte fick tag fyra Chipote-chilisar utan fick nöja oss med Chipotetabasco och fyra vanliga spanska peppar. Jag kan meddela att den var jättegod till lunch idag med. Till chilin serverades hembakade baguetter. Dels med jäst + surdeg och dels endast surdeg. Riktigt lyckat! För övrigt så funkar julklappsgrytan i gjutgärn över förväntan (säger jag speciellt idag efter att 24 timmar senare ha diskat ur den)

Till efterrätt blev det en av våra favoriter: Gino. Färsk frukt och frysta tinade bär under ett tjockt täcke av vit choklad.

Vi testade också att, med till synes gott resultat, provelda kakelugnen.

Efter maten fick jag lite ny sockerenergi och passade då på att fixa skafferiet. Det är ju ett traditionellt skafferi utan utdragbara lådor. Då har man stor hjälp av diverse plastbackar, i vårt fall överblivna från lägenhetens garderober. Bäst är också att kategorisera händelsebaserat. Nästa gång man ska baka är det bara att ta ut lådan innehållande ”småsött” och allt är inom räckhåll. Dagens Hanna-tips.

3 reaktion på “Chili

 1. Charlotta

  Kära Hanna! Äger du ingen dymo? Om inte är det verkligen läge att införskaffa en. Blir liksom pricken över i:et när man sorterat och kategoriserat något.

  Svara
  1. Hanna Inläggsförfattare

   Det är tydligt det. Ska genast sätta upp det på inköpslistan. Fattar att jag har behovet 😀

   Svara
 2. Pingback: Chili 2: North Texas Red | Norra Karolineborg

Kommentera