Kinesiska dumplings superenkelt och galet gott

I fredags åt vi lunch tillsammans och gick då till delikatessdisken på Cloud Nine. Där rekommenderade Hampus husets dumplingtallrik och det var galet gott. Där och då bestämde vi oss för att pröva göra våra egna. Ingen mening att vänta, vi slog till redan idag.

Receptet kommer ursprungligen från tasteline.com men vi gjorde om det lite.

Deg:

  • 270 gram vetemjöl
  • 200 gram vatten

Fyllning:

  • 300 gram lammfärs
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1 cm ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 röd chili utan kärnor, finhackad
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja

Dipsås:

  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 cm purjolök, finhackad
  • 1 cm ingefära, finhackad
  • 1 nypa socker

1. Gör degen. Häll mjölet i en bunke, gör en grop i mitten. Häll i vatten, lite i taget, i gropen och blanda ihop degen. Vi behövde inte använda allt vatten så var lite försiktig.

 

DSC 0616

DSC 0619

2. När degen är blandad så rulla in den i en fuktig handduk och ställ åt sidan tills att fyllningen och dippsåsen är klar.

3. Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen

4. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen

DSC 0621

5. Ta fram degen igen, dela den i fyra delar och jobba med en del i taget. Kavla ut tunnt och skär kvadrater som är ca 7-9 cm stora.

6. Lägg på en liten klick fyllning och forma till dumplings

DSC 0624

DSC 0626

DSC 0628

7. Koka ett fåtal åt gången i en stor gryta. Stoppa dem i det kokande vattnet, från det att de flyter upp till ytan ska de koka i fem minuter.

DSC 0658

Dekorera dumplingsarna med skivad purjolök. Doppa dem i den salta dippsåsen och njut av att det är fantastiskt gott!

DSC 0676

 

Kommentera