Miniförstudie: badrummet uppe

Idag har vi haft kick off och initierat en miniförstudie kring en av nästa års major release: ”Badrum uppe 2012”.

Vi har så smått börjat fundera på hur vi vill ha det och syftet med förstudien är att vi ska få fram beslutsunderlag med minst ett förslag, inklusive estimat, för att kunna ta ställning till om vi kommer ha råd att göra renoveringen 2012 eller inte (…!)

Det första vi gjorde var att åka till Franska Kakelbutiken.

IMG 1312Kakel för alla smaker på Franska Kakelbutiken

IMG 1315Hampus detaljstuderar

Ägarna kom ihåg oss från förra gången, frågade hur vi hade det etc. Vi förklarade på ett ungefär vad vi letade efter den här gången. Vi blev visade en katalog med den nya kollektionen och det tog ungefär tre sekunder innan vi bestämt oss. Det var så nytt att provbitarna inte har kommit till butiken ännu, så officiellt är vi fortfarande öppna för andra förslag.

Vi pratade även golv, disponering av badrummet, tvättställ och kommod-/skåplösningar. Här är vi fortfarande ganska osäkra vad vi vill ha. Det senaste (?) inom avlopp var dock något som vi verkligen fastnade för. Istället för en rund/kvadratisk golvbrunn så lägger man en avlång sil längs väggen. Detta gör att man kan ha stora golvplattor utan att behöva göra kuvert-utskärningar för att få till fall. Supersmart!

Vi tog även en tur till kakelbutiken Centro där de lagt fram ett liknade avlopp/sil.

IMG 1316Avlång sil invid väggen för att slippa göra en vattengrop mitt i duschen

Samt tittade i utställningen

IMG 1317Snygga färger

IMG 1319Spännande mosaik

IMG 1320Plockgodis för badrumsinredare?

Vi passade även på att ta en fika på tantfiket Tössebageriet. Det kändes som vi var på storstadssemester, härliga dag!

IMG 1322Semesterkänsla att gå på fik i stan

Kommentera