Dunderhonung och prestationsköttbullar

Hampus började lördagen med dunderhonung!?

DSC 0533Hampus lagar äntligen ringklockan som varit trasig typ senaste kvartalet

DSC 0534Redan till elvakaffet fick vi fira uppnått resultat och han fick flytta sin ”Fixa ringklockan”-lapp från pågående till slutfört. Vi firade det stort!

Nu när det har hunnit bli söndag kväll så har några fler lappar hamnat på slutfört. Klungan till vänster är dock fortfarande pågående.

DSC 0589Lappar för inte glömma bort allt som behöver göras.

Medan jag sen var ute och sprang i lördags så bytte Hampus till vinterhjul på bilen – jag är mäkta imponerad över att det bara sa swosch! Själv så har jag nu officiellt kickat igång min Stockholm-Marathonträning och gjorde första backintervallpasset. Det var en månad sedan jag såg Abborrbacken senast, och det var inte ett kärt återseende.

I övrigt har vi pysslat på denna helg enligt lapp-bilden ovan. Hampus kommer strax ha tvättat och strykt hela tio skjortor, själv har jag tre och några handdukar/dukar på kö.

DSC 0590Hampus välstrukna ingenjörsskjortor

Vattenslangen är ihoprullad och inställd.  Alla halvfulla säckar med jord och gödsel är tömda i rabatten.

DSC 0570Rabarbern och persiljan fick dela en halv säck kogödsel

DSC 0576Den andra halvan av säcken gick till rosorna, säkert helt fel för att få dem att gå i ide

DSC 0581Nu helt klart. Småstenen är utlagd längs fasaden på hela norra sidan och ansluter till rabatten längs östra fasaden. Grymt att ha ett eget cykelställ hemma, eller hur?

DSC 0579Trädet har tappat nästan alla löv och vi har skapat oss världens största kompostberg att ta hantera nästa säsong

DSC 0580Fin rot

DSC 0578Alla säckar och annat grejs som stod ute är undanstökade

DSC 0572Muren står kvar, härligt. Gräsfröna visar ännu inga tecken på att gro

DSC 0586Baby-pelargonerna är ompysslade

Övrigt annat som hänt i helgen – har planterat 50 tulpanlökar (man måste ju mata rådjuren i vår), kört ett antal tvättar, varit iväg med återvinningen samt hämtat sju kalkstensfönsterbrädor som Robert och Erika inte längre ville ha. De kommer sitta fint i vårt blivande orangeri.

Just ja, för någon månad sedan så hittade vi en massa spinn på murgrönorna i köket. I samband med detta så ställde vi ut dem utomhus för åtgärd. De glömdes bort. Igår tog jag in två torra frusna plantor och schamponerade dem med såpa. Med lite flyt så har det tagit knäcken på skadedjuren.

IMG 1362Dagens samtalsämne till middagen var hur man bygger en ”Time lock” i en routerprocessor… och så vidare…

Kommentera