Ingen fontänscen i vår lounge

För någon dag sedan så såg vi att blandaren till vårt sunktvättställ uppe i den så kallade loungen började läcka. Att det står ett tvättställ ute i hallen (dvs loungen) är uppseendeväckande och material för en helt separat bloggis – så jag går inte in på det ytterligare. Hur som helst, vi upptäckte att det stod och rann pyttelite vatten längs foten av kranen på tvättstället.

Igår eftermiddags började blandaren (alltså själva kranen) att vibrera och låta som en kompressor (enligt Hampus) eller en helikopter (enligt mig). Trots att den inte ens spolade vatten.

Hum hum hum… undertecknad såg genast framför sig en kraftfull fontän-scen som utspelandes dagtid när huset är tomt på folk. Efter lite krypande i går kväll hittade dock Hampus avstängningsventilen till toa och tvättställ så vi kunde somna, tillika lämna hemmet, rofyllt.

I vanlig ordning så svänger det snabbt i hockey. Idag har vi köpt en ny blandare som vår röris installerat. Även om det var Clas Ohlssons billigaste variant så är det ändå surt att lägga en femhundring på hårdvara plus några timmars arbete på något som ska sitta i sunktvättstället – som definitivt ska bort inom ett halvår.

Före:

DSC 0518

Efter:

DSC 0520

Förresten så är nu också vattenledningen till garaget avstängd och tömd. Som ett steg att förekomma eventuellt iskaos. Bra jobbat av teamet att pressa igenom den här backlog item med kort ledtid och sy ihop den så kallade säcken.

Kommentera