Fettägget en annorlunda dejt

Idag har vi haft en dejt på tu man hand. En liten annorlunda sådan. Vi var på kroppsfettmätning.

Jag har varit på en sådan tidigare för flera år sedan och brukar referera till den tiden som min kroppsliga glansperiod. I samband med att några på jobbet varit och gjort det så bestämde Hampus och jag att vi också skulle gå dit och kolla kroppens beskaffenhet.

IMG 1297Hampus sitter på Ylab och får uppge ålder samt att han mäts på längden och vägs.

Sen var det bara att hoppa in i ägget och sitta där tre gånger 20 sekunder. Det maskinen gjorde var att den räknade ut kroppsmassan relativt vikten och med hjälp av magiska formler och ospec ”vågor”. Killen som körde maskinen var inte helt tydlig när han redogjorde för teorin.

IMG 1307Hampus är trovärdig med badmössa i ägget

Vi fick följande fettutslag:

Hampus hade 6,714 kg fett som motsvarar 9,2% av den totala kroppsmassan. Jag hade 14,94 kg fett som motsvarar 24,2% av den totala kroppsmassan.

Enligt han som utförde testet så skulle män ligga mellan 15-20% och kvinnor på 20-30%. För Hampus del så kunde hans något låga mängd fett göra att han var lite mer mottaglig för infektioner men det var kanon om man var sportsman.

Jag har en annan översättningstabell sedan sist som är lite mer detaljerad. Här framgår alltså att Hampus (utifrån sitt kroppsfett) klassas som ”Utmärkt: Lägre fettprocent än de flesta. Förknippat med utmärkt hälsa”. Själv fick jag omdömet ”Hälsosamt: Hälsosam kroppssammanstättning”

DSC 0233

Det som var himla tur för min del är att trots att jag gått upp nästan fem kilo sen sist, har jag inte bara gått upp i fett. Fettet har ökat från 13,7 kg till 14,94 kg men i övrigt så består ökningen i muskler (eftersom varken skelett eller inre organ växer i vuxen ålder), vilket på någon nivå inte gör det hela lika illa (även om det gör att jag har förbaskat svårt att stänga dragkedjan i stövletterna).

Kommentera