Nya, halvgamla och jättegamla skor

Den här dagen har gått i skornas tecken.

Först så hämtade jag tillbaka de här skorna från skomakaren.

DSC 0994

Det är mina kära stövlar som jag köpte i Rom hösten 2007. De har varit så nära att bli slängda, senast nu i vintras. Eftersom de är tillverkade för sydeuropeiskt klimat så suger de upp snöslask som en disktrasa, vilket har fått följden att de är gropiga, knöliga och färglösa i skinnet av allt vägsalt. Dessutom var gummit i sulorna bortslitet på vissa ställen.

En ny vända hos skomakaren gick på 320 kronor, nu får de chans på ytterligare ett år med nya sulor och klackar,  skinnet är putsat och de har limmats längs sulkanten där det rann in mycket vatten. När jag ändå var hos skomakaren så lämnade jag in ett annat par stövlar (2009-årsmodell) för omklackning. Jajjamänsan!

Efter jobbet var vi på sportbutiken i centrum där det var Lidingöloppet-jippo. Rea på kläder och skor samt intervjuer med bland annat Malin Ewerlöf Krepp.

Jag kan knappt tro det själv, men jag slog äntligen till på ett par nya löparskor!

Det blev ett ytterligare par av Nike Pegasus. Den här modellen hette ”Breathe” och har lite mer lufthål än den vanliga Pegasusen. Shiiit vad jag känner mig uppåt, det var verkligen på tiden! Har kollat runt lite efter skor men har hittills vägrat kategoriskt att köpa löparskor för 1 500+ när de är mindre än hälften så dyra i USA. Nåväl, nu kommer vi inte komma till USA i närtid (och det är så jobbigt att leta på eBay) och dessutom så var det superkampanj på dessa – 690 kr.

DSC 0998

De nya fina turkosa skorna bredvid de gamla, som alltid, trasiga skitiga skorna. De grå var egentligen lite av ett felköp i NikeTown San Francisco 2009, en halv storlek för små och dessutom täta tunga terrängskor. Det har varit många plågsamma mil med trånga varma fötter där kan jag säga. Fast min slemsäcksinflamation blev dock bättre sen jag bytte från dessa skor. Nu gäller det att på nio dagar springa in och smutsa ner de nya.

När jag ändå är inne på ämnet härliga skor så ska jag visa mina absoluta favoriter. De köpte jag New York påsken 2010 för 50 dollar. Lunarlite, och de gör skäl för sitt namn. De väger 147 gram styck med snören och allt. Dessa har jag dock bara sprungit i en handfull gånger då det är ett par racing shoes, typ motsvarigheten till tunna, stenhårda, släta cykeldäck – ej så lämpliga för terräng.

DSC 0999Synd att inte skorna kompenserar för 5 000 gram för mycket kroppsfett…:/

Appropå jippot så köpte vi en varsinn ny tröja och som sig bör, energiprodukter.

DSC 1002

En reaktion på “Nya, halvgamla och jättegamla skor

Kommentera