Om att ha soffor i vardagsrummet

I slutet av juli bestämde vi oss äntligen för en soffa som vi gillade, passade och funkade. Hittills har vi bara köpt och fått vintage men nu har vi alltså för första gången till huset köpt något nytt i möbelväg. Soffan var så bra och prisvärd att vi köpte två.

Åtta veckors leveranstid lovades, men idag kom de – långt före plan. Vilken bonus! Nu blir det dock raskt brådskande att köpa hem minst två förpackningar av fläckborttagningsmedel (alltid en oöppnad i reserv) och soffiltar. Känner mig riktigt peppad att inreda klart vardagsrummet, som stått helt pausat.

Hampus och jag har tydligt kommit överens om  att man bara får sitta i soffan med rena pyjamasboxor och att det är TOTALT JEANSFÖRBUD (för er som inte fattar allvaret så kan jag berätta att dagens jeans aldrig tvättas, och därför färgar av sig något kopiöst.

Hej pappa, ja, jag hör nog vad du tänker. Våra nya soffor är lika praktiska som bänkskivan i köket – vilken blir förstörd av blotta närheten av fruktsaft och allt annat som förekommer i ett kök. Vi tror dock det kommer gå bra med sofforna så länge inte Lillskruttis inte kommer hit och kräks blåbärsgröt =)

DSC 0671

DSC 0673

Ikväll blir det TV-kväll, med tacosmiddag och rödvin i soffan, eller?

5 reaktion på “Om att ha soffor i vardagsrummet

 1. Hanna

  Hej Anna!

  Vad kul att du gillar våra soffor. De är köpta på Stalands Möbler, och modellen heter Hamilton. Det fanns båda svängda och raka modeller, vi ville helst ha svängda med de fick inte plats mellan väggen och kakelugnen.
  http://www.stalands.se/soffor/hamilton__3198

  Under sommaren, kanske fortfarande?, har Stalands haft 10% rabatt på alla soffor, så vi tyckte vi gjorde ett prisvärt köp. Hade tidigare tittat på andra modeller som kostade mer än dubbelt så mycket så det var kanon.

  Jag har bara tittat runt lite snabbt på din blogg hittills – och ska definitivt läsa mer! Vilka rosor vid altanen!

  Hanna

  Svara
 2. Marie

  Hei Hanna!
  Det här är Marie, numera i Norge, som tittar in på din blogg.
  Så fint ni har fått det!

  Jag/vi håller på att bygga hus och därför är letar jag desperat efter inspiration och goda ideer ØVERALLT 🙂 och jag tycker att ni har såå snygg grå-färg i hallen (och snyggt golv-me like!). Vad är det för färg? (vill kopiera rakt av 🙂

  Ha det bra!
  //Marie

  Svara
 3. SOFIE

  Hej Hanna, jag vet inte om du ännu är aktiv, men jag råkade på detta inlägg när jag sökte på soffor. Vi har endast någon meter mellan våra soffor och jag förr pladask för ditt soffbord,var får jag tag i ett liknande?

  Svara

Kommentera