Supersnabb ärtsoppa

DSC 0664

En till två länk/ar i teamet visar tecken på förkylning och hängighet. Den andre, som inte är förkyld men ändock förkylningsynklig, har lite ont i handen och läser därför på frenetiskt på om ALS efter liknande symptom.  Den första personen tycker det bara är kul och har lovat att köra runt på person nummer två i rullstol när det behövs.

Den första personen, som inte har ALS men dock snorande näsa, önskade sig Hannas gröna ärtsoppa till middag idag. Kul, dessutom varierat! För att få en protein- och fettkick så kompletterade vi idag med ”avocadoröra + kalkon”-mackor.

Ungefärliga ingredienser till SUPERSNABB Grön Ärtsoppa för två.

 • 1 dl gul lök
 • olja för stekning
 • 2 msk smör
 • 1,5 msk vetemjöl
 • 4 dl frysta gröna ärtor
 • 5 dl vatten
 • grönsaksfond
 • 1 äggula
 • 0,5 dl grädde
 • Salt och peppar

Tina frysta ärtor och mixa dem. Stek löken mjuk i lite olja, ta upp löken ur kastrullen och ställ åt sidan. Smält smör och vispa i mjölet, tillsätt vatten och grönsaksfond. Häll i ärtmix och den stekta löken. Vispa ihop grädde och äggula, blanda i och hetta upp. Smaka av. Servera gärna tillsammans med någon form av bröd, exempelvis nedanstående.

Avocado+kalkonmacka

 • Skiva Hampus surdegsbröd (mid-cycle)
 • Avocadomix av en avocado och citronsaft av en halv liten citron, salt och peppar
 • Flera skivor kalkonpålägg

Onda halsar lindras av isande Mangosorbet

DSC 0666

 • 1 mogen mango
 • Saften av en halv liten citron
 • 1-2 dl ananasjuice
 • Lite socker (frivilligt)
 • Björnbär eller annat att dekorera med

Mixa alla ingredienser utom dekorationsmaterialet med exempelvis mixerstav, kör i glassmaskinen och frys på lite extra.

Nu kan man ha trevligt!

Kommentera