Snyggt avslut av Semesterfas 3

Idag har min brorsa med familj återvänt till Jämtland efter fyra roliga och intensiva dagar. Därmed sätter vi också punkt för Semesterfas 3 som fått underrubriken ”Min familj” – eftersom den enbart innehållit sådana moment. Jag började med att i söndags för en vecka sedan åka till mamma och sen jag kom hem i onsdags har vi alltså haft besök.

Inför övergången till Semsterfas 4 som inleds i morgon har det varit hårt arbete under eftermiddagen. Dels har vi storstädat hela huset, inte för att det blev särskilt smutsigt av att ha gäster – utan mer för att mentalt återställa allt i hundraprocentig perfektion inför sista semesterveckan. Soffan är dammsugen, de två prydnadskuddarna är puffade minutiöst och alla golv är våttorkade.  Och tvätten – alla lakan och handdukar och bordsdukar – Check!

Jag kom igång riktigt bra där och lyckades till och med jobba bort allt som samlats på stryk-kön sedan kanske fem veckor. Dumt att samla på sig ett sånt berg. Det där med strykning är dubbelt, jag avskyr att hålla på men finner stort tillfredsställelse när det är klart, så hur jag än vrider och vänder på det så är det värt jobbet. Det enda som är kvar att stryka är en sista bordsduk som ligger i tvättmaskinen (prio 1) och gärna svepa över gästsängspåslakanen som nu hänger ute i regnet, så de inte ser ut som dragspel (prio 2). Ja, jag vet, rätt lösning för oss är att ha en mangel och det är på gång inom en medelkort närtid.

DSC 0149Dagens strukna tvätt på tork

Något annat spännande som händer under den sista semesterveckan är att jag ska gå en intensivkurs i frisim. Jag är inbokad på en simlektion varje dag på det närliggande utomhusbadet. Det känns spännande och jag är lite nervös.

DSC 0147Har hittat både baddräkt och simglasögon, och packat jympapåsen inför första dagen på simskolan.

3 reaktion på “Snyggt avslut av Semesterfas 3

 1. Charlotta

  Jag har inte våga blogga om det än… men sista veckan har jag tränat på att vika resårlakan snyggt. Dels har jag konsulterat min Martha Stewart-bibel, dels har jag kollat flertalet instruktionssnuttar på Youtube. Börjar få in snitsen.

  Jag skulle också vilja ha en mangel men vet inte var den skulle stå. Är uppvuxen med hårda, nymanglade lakan och saknar det.

  Svara
 2. Hanna

  Åh, vika resårlakan snyggt? Den bloggen är jag sugen på! Vi har ett resårlakan och det går från sängen till tvättmaskinen till sängen i ett aldrig sinande kretslopp. Eftersom jag bara kan bollen och den inte känns riktigt ”jag”…

  Svara

Kommentera