Med lökar i väskan

Om ett par timmar är det dags att bege sig mot Östersund-Frösö flygplats. Den här gången har väskan fått tillskott av lite kläder som gamla klänningar mamma haft i sin ungdom, ett par ill-gula handskar och lite andra avlagda egna kläder som kommer komma bra till pass i huset i vinter men som var överflödiga i lägenheten (typ en fleeceväst).

Jag har också packat ner lite lökar från påskliljor, pingstliljor, taklök och frön från lupin, vallmo, ospec stenpartiväxt och kroll-lilja. Hoppas väskan går att stänga.

DSC 0095

Det är en riktig guldgruva att gräva runt bland mammas gamla kläder och skor, vilket jag gör varje gång jag är här.

På grund av platsbristen som vi tidigare hade i lägenheten så brukar lika många kläder lämnas/hämtas i båda riktningara, lite som ett kretslopp. Båda klänningarna som kommer med hem idag har jag använt tidigare exempelvis.

Nu när vi har huset att fylla så har det ju ljusnat lite på förvaringsfronten så att säga, fast då är min väska begränsande. I annat fall skulle jag lätt ta med mig:

DSC 0105Den här stencoola lejongula jackan som enligt uppgift var det svenska skidlandslagets officiella sverigejacka när det begav sig i Grenoble 1968. Jackan har jag använt i perioder men den är i ärlighetens namn lite svårmatchad mot mina bruna skinnstövlar.

DSC 0100Under jackan matchades det med denna fantastiska klänning eller kjol och kavaj. Dessvärre så har jag ”lite grövre bensomme” än vad mamma hade då så det är fasen på håret att jag får igen dragkedjan.

DSC 0099Den här ärtgröna klänningen hade mamma vid brorsans dop i början av sjuttiotalet. Även denna har jag med framgång använt i modern tid.

En reaktion på “Med lökar i väskan

  1. Eva K

    Härliga klänningar och kläder! Ser den ärtgröna framför mig med ett par lackstövlar, såna där med mjukt skaft med snörning fram och fyrkantig medelhög klack. Såna har du nog också hittat ”hemma-hemma” i Ösd.

    Svara

Kommentera