Halva grustaget i dammsugaren

Idag har varit en fantastisk händelserik dag. Här kommer den sammanfattad.

1. Sovmorgon i bemärkelsen att vi lät dagsljuset, genom de icke existerande rullgardinerna, väcka oss och låg sen kvar och tittade på himlen en stund.

2. Frukost, identiskt återskapad som om vi vore på Gumshornet. Killens surdegsfruktbröd med Ingelstakalkon. Jag menar, det är ju ändå helg.

3. Tog varsin färdigpackad träningsväska och gick ner till Sats Lidingö som bara är ett stenkast härifrån. Gudbevars! Tränade ganska kort stund för att hinna ta en fräschdusch utan badtofflor på lokal och hinna hem till kl 12.

4. Träffade säljaren systerson som berättade att flyttfirman som skulle komma kl 12 för att hämta sista möblerna och köra dem till återvinningscentralen, var försenade. Han tog dock och bar ut alla grejer från altanen och stoppade dem i garaget. Myrorna kommer och hämtar det i början-mitten av januari.

5. Lagade spagetti och köttfärssås och bjöd på lunch samt fick höra berättelser om huset.

6. For iväg till ”Centrum” och gick på Bolaget. Köpte bastuöl inför morgondagens planerade bastubesök och lite lagom billigt bubbel. Man får ju hålla igen lite nu när räntorna stiger. Haha.

7. For till Baggeby och hämtade ut vårt modemjox som kommit från Glocalnet med posten.

8. Securitasmannen kom hit och grejade med larmet och gjorde en formell överföring av abonnemanget. Vi fick lyssna på larmsignalen. Nu har vi valt koder så det står härliga till. Undrar hur länge man kommer komma ihåg dem.

9. Medan han stod och kalibrerade som bäst så kom flyttfirman och släpade ut alla möbler. Gissa om det blev luftigt, rent och fint.

10. Samlade ihop all täckpapp, som vi på grund av flyttjobb haft på golvet, samt allt hittills uppackat förpackningsmaterial i säckar och for till Stockby återvinningscentral. Pust, stor förbättring!

11. Från Stockby for vi mot den så kallade ”Stan” för att snabbt köpa varsitt par inneskor, kaffe och hämta ut några grejer hos kemtvätten.

12. In i lägenheten på Gumshornet och hämtade allt städmaterial, stegen och det som återfunnits under dagen: Bland annat killens keyboard. Vi blev mäkta imponerade av Hemfrids jobb, där kan man tala om flyttstädning. Lite frestad att låta dem komma hit.

13. På vägen tillbaka stannade vi på en mack och lät en biltvätt jobba lite med resultatet av att ha bilen parkerad under duvträden på Narvavägen tidigare i veckan. Lyckat.

14. Hem och lämna alla grejer lite snabbt och tillbaka mot Willys för att köpa lite mat att äta till middag samt något till nyårsafton. Klockan är strax efter 20 så vi tar en banan på vägen hem för att ”inte någon av oss ska bli på lite dåligt humör”. Kör in bilen i garaget för första gången. Känns lyx.

15. Middag. Äntligen sitta ner en stund. Killens pasta med räkor.

16. Städa städa städa. Fokus nedervåning och trapp. Suger upp grus som skulle ha rymts i en halv kommunväglåda. Våttorkar golven nere flera gånger om. Dammsuger bort spindelväv och annat ospec från kattvinden där vi ska ha våra kläder.

17. Packar upp kläder, monterar TV-möbeln, grovröjer, hittar och placerar ut lampor. Man börjar nu se golvet i vårt vardagsrum.

18. Fixar i köket, alla kartonger är nu borta. Hurra! Alla som inte sett hur det såg ut igår ser troligtvis bara de härliga skåpen, men jag börjar tycka att det är helt ok.

19. Jag förbereder ett brödbak och Hampus matar sin surdeg.

20. Hampus gör en stark insats som lyckas få i de tre iläggsskivorna i vårt nyköpta begagnade matbord. Dagens överraskning var att det blev större än väntat. Dagens bonus.

21. Förundras över att det inte precis är snålt av eluttag i huset. Bara i matsalen är det 18 möjligheter!

22. Fortsatt plock och fix samt skriva lite blogg. Nu är det dock läggdags, det lär ju inte bli lugnare imorgon 🙂

Kommentera