Flytten!

Idag var stora flyttardagen.

Vi klev upp vid 06-snåret för att hinna packa klart kök och stök. Vi hann inte alls klart men helt klart tillräckligt. Fick till och med beröm från flyttgubbarna.

Kvart över åtta kom flyttgubbarna och vi hann knappt vända ryggen till så var nästan alla kartonger ute ur lägenheten. Sen blev det klart lättare att packa klart. Mer överblickbart så att säga. Lastningen gick bra och snabbt, även om det tog lite längre tid än väntat att knyta ihop den så kallade säcken.

Väl i huset så blev det lite knorr då vi inte riktigt hade varit tydliga på att det var en skitbrant backe. Hampus och jag fick hugga in och räddade därmed upp vårt misstag så att flyttfirman höll tidplanen (läs: offerten). I stort sett så bars alla möbler och kartonger upp på övervåningen, då vi nu kommer bygga base camp där inför stundande renovering. Det som är kvar nere är kartonger märkta antingen med ”böcker” eller ”kök”.

Tackvare finfina insatser av Torgny som var dörrvakt och Eva som var flyttledare så gick det hela jättesmidigt tillslut. Dessutom kom de med lunch och elvakaffe. Guld värt. Senare på eftermiddagen kom Robert och Erika med kaffe och bulle. Det är det bästa med att flytta! 🙂

Efter en snabb insats och packat upp sängen, datorerna, fått upp jätte-TV:n på väggen och kommit cirka halvvägs med köket. Trots att köket är hundra år gammalt och inte alltför fräscht så är det stort mot vad vi är vana vid. Rymligt värre att inte behöva ha allt packat på höjden! Det kanske smartaste var att vi tog det övergivna kylskåpet och gjorde det till spritbar.

Efter allt detta så tog vi en promenad bort till närmsta pizzeria som ligger på Skärsätra Torg. Det var första gången jag var där och det kändes väldigt mycket Krokom om jag säger så.

Nu sitter vi i alla fall här och käkar pizza i soffan (flyttsunkigt i kartongen) och dricker en kraftfull Rioja samt tittar på Rapports Årskrönika. Riktigt spännande eftersom vi troligtvis inte sett ett enda Rapportinslag sen vi blev ihop.

Imorgon blir det till att städa, städa, städa… samt ”åka in till stan” för att köpa Espressokaffe anpassat för en Gaggia… Och lite annat.

Kommentera