Gästrummet pyntat och helt klart

Idag gjorde vi klart det sista så nu är gästrummet helt klart.

DSC 0564Nu är sängarna från landet bäddade. De mönstrade lakanen köpte vi på Ikea i veckan och allt övrigt bäddlinne är ärvt från Hampus mormor och min farmor. Sängborden som är två pallar, tavlorna, vasen och bruna bordet kommer alla från landet.

DSC 0568Guldspegeln är toppenfin och hängde tidigare på lilltoan i lägenheten. Den kommer också från Ikea och är ett riktigt fynd.

DSC 0572Ljusstakarna till höger har jag fått av Elin i present. Hunden/geten som står bredvid har jag fått från mamma. Den röda vasen fick jag av jobbarkompisarna ett år när jag fyllde år för många år sedan. Vita bordet och stolarna är i samma serie som sängbordspallarna och är alltså från landet.

DSC 0574

Äntligen fick jag plocka fram det här broderade påslakanet! Det är två olika ”vika över”-lakan från farmor som är ihopsydda. För att få lite mer stuns så satte jag i knappar i en mörkare rosa. Vi har ett dubbeltäcke i vår säng så jag får glädja övernattande med detta istället.

DSC 0581

En detalj av ett örngott. E som i Elsa. Jag samlar på mig alla gamla broderade örngott jag får tag i, det blev ett nytt gäng från landet nu senast. Där var det broderat I som i Ingrid. Jag har mycket svårt att tro att jag kommer brodera något dylikt själv så det gäller att samla på sig.

Kommentera