Nu är det färdigmålat

Här på kvällningen har vi nu arbetat upp vårt fasad-målarbeting. Med andra ord – Nu är allt som vi planerat, inklusive tillägg, färdigmålat utvändigt. Fanfarer, hurra hurra hurra!!

Det var duggregn när jag gick ut och det väntas mer regn imorgon, så det var mer känslor än förnuft att göra sista målningen just idag istället för att spara det mot slutet av veckan. Men så får det bli, nu är det banne mig klart och imorgon ska vi åka till återvinningscentralen med alla penslar och kladdiga färgburkar. Och massor av annat skräp som vi samlat på oss senaste veckorna.

Turen till återvinningscentralen samt att, vid tillfälle, olja in alla utemöbler är de enda två restpunkterna vi har kvar att göra på vår arbetssemester. I efterhand känns det helt rätt att vi gick ut så pass hårt i början så vi, förhållande vis, snabbt blev klara med målningen.

Imorgon blir det till att lite skenheligt snabbrensa i rabatten inför onsdag då Maria kommer. Maria kommer ni kanske ihåg från trädgårdsrycket i våras. Jag har varit rätt duktigt på att hålla efter i våra två rabatter sen vi grävde fram dem, men sen målningen drog igång har allt dött och/eller växt fritt.

DSC 0409Inte mycket kvar av välkomstblommorna…

DSC 0407… och det växer en ek i rosenrabatten.

Inför det som stundar har vi gjort några ryck med att pynta gästrummet. Det är nästan helt klart efter idag då jag bäddat och planterat om några blommor. Det som fattas är att sätta upp ett par-tre tavlor och putsa fönstren så gästerna ser ut.

Kommentera