Jobbhelgs-prepp

Ikväll var en sån här där kväll då vi for runt med bilen hit och dit mellan varuhus och köpcenters.

Först ut så var målet att köpa vit färg till fönsterfoder, knutar, balkongräcke samt fönster.

Hade gjort lite research innan, genom att läsa igenom Folksams färgtest, där det framgick att all färg var bara strunt och inget värt. Nåväl, de hade i alla fall tips om de färger som var bäst inom varje kategori. Jag hade också frågat runt på jobbet och överlagt med pappa fram och tillbaka.

På Bauhaus stegade vi raskt fram till färgdisken och beställde linoljefärg till fönster och knutar.

– ”Nej, vi säljer bara vattenbaserad färg” fick vi till svar.

Va!? Nej, inspirationen dök.

-”Japp, bara vattenbaserad färg”

Hon berättade att plastfärgen håller bättre i färgen men kanske två år kortare och att man fick välja det som passade sig själv bäst.

Villrådiga försökte vi ringa till pappa som var ute och cyklade istället för att svara. Jag menar, man gör inte ett teknikbyte så här långt in i genomförandefasen! Samtidigt hade vi ju verkligen ingen lust att åka därifrån utan färg eftersom det hade tagit rätt mycket tid att komma dit. Tanken på att spendera lördagen i någon avlägsen byggnadsvårdsbutik och köpa färg för tusen kronor litern kändes klart sådär.

Ringde istället grannen och hon pushade för linoljefärg på fönstren åtminstone. I övrigt skulle det nog gå bra med vattenlösligt. Så då bestämde vi oss för att acceptera modern färgs produktutvecklingen och gå på hennes rekommendation.

Vi gick runt lite planlöst och kollade på olika fasadoljor och fasadlasyrer och var till slut tvungna att fråga om det verkligen var så att dessa inte var oljebaserade. Jo, det var de ju! Den här säljaren var helt oförstående till den förra säljarens uttalande. Skam den som ger sig.

DSC 0096

Efter lite dribblande kom vi nu hem med en enda sorts färg, linoljefärg, som kommer passa finemang till både knutar, fönster, balkongräcken och fönster. Vi behövde inte ens köpa grundfärg eller fönsterolja, utan kommer späda färgen. Det är vad jag kallar smart! När vi ändå var i gasen så blev det träolja till balkonggolvet uppe och olja till utomhusmöblerna. Till det tre flaskor alftanafta. Bara för att vara på den säkra sidan.

DSC 0091Och som varje gång vi köper färg, en handfull nya penslar. Nu är vi väl uppe i 20+ oanvända som bara väntar på att vi ska sluta snacka och börja trolla

DSC 0090Imorgon ska vi överraska tomaterna med nya stora krukor. De kommer nog inte tro det är sant, och vi räknar med att spara in investeringen i reducerad vattning.

Kommentera