Svettdag

Som det var bestämt sedan tidigare så innebär lördagar backträning. Så även idag. Redan innan vi kom iväg hemifrån, tidig förmiddag, så stod det klart att det skulle bli en riktig rysare.
Som en parentes kan jag först berätta att på vägen till träningen så cyklade vi förbi hos Robert och Erika, där fick vi se Lill-Skruttis senaste trick: Snurra runt från rygg till mage, resa upp överkroppen och sparka med benen. Ni som brukar gå på pump-, core- eller pilatespass vet hur jobbigt det är.
Hur som helst, redan innan vi hade kommit fram till träningsspåret så rann svetten i ansiktet. Med stor möda så lyckades vi i alla fall genomföra vårt träningspass som bestämt, jag gjorde 14 backintervaller med hög puls och cementben. Blä. Det var en nära dödenupplevelse. Buuuu! Jag avskyr verkligen när det är för varmt. Har i alla fall lovat att vi aldrig mer ska göra om det. Nästa lördag blir det till att sticka ut i gryningen eller byta till någon vattensport.
DSC 0759Man behöver diska ett antal flaskor en sån här dag.

Väl hemma så var det fokus på att få tillbaka lite energi. Jag gjorde lunch och Hampus lunch-efterrätt; en ny variant av tartelette. Den här gången med hemodlade smultron.
DSC 0717
Omgång två av Hampus tarteletter och vaniljsås. Den här gången med smultron.

Sen var det bara att gå ut igen. Tidigare i veckan hade vi bestämt att vi skulle kicka igång fasadrenoveringen. Det som avses här är att gå över alla vitmålade partier på entre-delen av huset som steg ett. Steg två är att fixa alla vitmålade partier på uterummet, steg tre motsvarande på balkongen och slutligen ta några av de fönster som är i sämst skick.
Vi är nu inne på entre-byggnaden. Här kommer några före-bilder.
DSC 0708Fasaden är relativt nyrenoverad och fräsch, men på norrsidan av huset så är de vita partierna bara grundmålade så de är inte riktigt vita och tar säkert en del skada.

DSC 0711Under taket är det partier som inte är renoverade alls på väldigt många år.

DSC 0704Här ser man att det behövs mer färg på fönsterlisterna.

Pang! Så vi satte igång och började skrapa och borsta.
DSC 0732Riktigt hett, hela ryggen är genomblöt och glasögonen immar igen.

DSC 0725Det syns knappt på bilden, men det rasade ner mängder med damm och färgrester. Det fastnade bra där i svettbadet.

DSC 0737
Hampus, som tål värme lite bättre var knappt fuktig

Resultatet blev bra, vi är nöjda med vår första dag. Det gick bra att få bort färgen under de höga partierna där den stora stegen kunde användas.
DSC 0740
Tillräckligt bra renskrapat. Kul att se att det kommer fram en ljusgrå nyans.

DSC 0744
Här, längs den främre delen av undertaket måste vi nog försöka jobba lite mer med imorgon. Behöver bara hitta något bättre att stå på så att vi får bättre kraft i armarna. Det är dessutom mycket spikspetsar från taket som gör att det inte är så enkelt att skrapa hårt.

Efter den här slitdagen har Hampus testat sin nya grillpryl och gjort jättegoda hamburgare till middag
DSC 0745Grilltillbehör som hjälper till att tända glöden utan tändvätska och ger en jämn glöd

DSC 0761Hamburgare till middag, med bacon, jalapeno, gucka, grillad lök och tomat.

För att inte ge en bild av att Hampus sköter hushållet och jag latar mig så kan jag bara i förbifarten nämna att jag istället handlat mat, kört och hängt 100 tvättar, städat, sått sallad, vattnat, planterat om en blomma… osv.
Slutligen, här kommer en bild på det bästa med att ha hus.
DSC 0756Att stå ute, i träskor och boxershorts med en Gin&Tonic och grilla burgare är det bästa med att ha hus enligt Hampus. Enligt mig är det också väldigt trevligt att stå inne i det nya köket och titta ut på honom:-)

4 reaktion på “Svettdag

 1. Sören

  Mitt grilltips.
  Behållaren fylls med briketter eller kol eller en blandning av båda och ställs på gallret till grillen. Locket fäller jag upp som vindskydd. Under behållaren placeras ett ark tändpapper (BRA MILJÖVAL) som jag vinklat som ett V med toppen uppåt. Mitt för ett hål river jag lite i papperet för att lätt kunna tända det. Papperet antänds. Efter 20 – 25 minuter börjar briketterna bli klara då de fått den rätta grå färgen. Det är bara att hälla över briketterna till grillen och börja grilla.

  Svara
 2. Eva K

  Vad bra att du skrev att du inte latat dig, jag kände en viss oro faktiskt… not at all!!! 🙂
  Det ser så fint ut så och jag undrar hur ni hinner och orkar allt! Antar att ni sover gott om nätterna som ni flänger runt. Vi har med mycket möda och stort besvär börjat röja och lappa det värsta i huset med förhoppning att vi får köpa den lägenhet vi bjudit på och att vi kan sälja huset. 18 år senare hoppas vi alltså på en flytt, en husförsäljning till nån med mer energi och krympning boytan med 100 kvm!

  Men det öppnar å andra sidan upp för mer energi till fjällstugan och sommarstället, som är ett stort hus från tidigt 1900-tal med några ekonomibyggnader… Det finns annat i livet än underhåll av hus har vi kommit på…

  Svara
 3. Hanna

  Ok, och du tycker att vi har mycket energi och gör mycket saker – när ni har ett hus, ett sommarhus och en fjällstuga? Haha, galning, du är ju precis likadan!

  Jag tror också det kommer bli toppen för er att köpa en lägenhet, det kompletterar de olika fritidshusen bättre. När får ni veta hur det gått med budgivningen då?

  Hm… nej, det är inga problem med insomningen kan jag avslöja. Eller aptiten, haha. Jag somnar inom någon sekund efter att jag lagt mig ner, och fortsätter oberörd när vår mysväckarklocka med radio + ljus går igång varje morgon.

  Kul att du anmält dig till en klassiker nästa år, för visst blir det väl Vätternrundan också av bara farten? Jättekul! Jag är riktigt sugen, men känner faktiskt att det blir för mycket (moget?). Jag byter jobb till hösten så då kommer det segla upp som ny fokusetta.

  Svara
  1. Eva K

   Byta jobb? Ska du börja på Centrum för Byggnadsvård i Gysinge kanske? 🙂 Eller som PT på nåt hak med fasta kroppar? Låter spännande. Annars finns det några tjänster ute på gamla goda ”Kassan” också…

   Svara

Kommentera