Lägg krutet på såsen

Vardagslyx. Med underkategori: Inte konstigt att man går upp i vikt..

Igår kom jag hem sent och möttes av Hampus som stod med händerna i en hollandaise.

IMG 1113En hollandaise under framställning

Den åt vi sen till kokta laxbitar, uppvärmd gårdagens potatis och bladsallad. Vilken vardagslyx!

Eftersom det blev två äggvitor över så gjorde jag en sats maränger. Det blev kardemummamaränger, första gången jag prövade det och de blev gudomliga.

DSC 0350Vispar kardemummasmaksatta maränger

DSC 0359De passade perfekt i vår fina kakburk köpt i Fortnum and Mason-butiken i London i somras.

DSC 0346Jag var inte ensam i köket. Jag hade den finaste gladaste bagaren som sällskap. Här gör han ett bröd på levain, dvs använder enbart en gammal degbit som jäsmedel. Han håller nu på att testa sig fram, men kan anta att levainen behöver gå en handfull cykler innan den har stark jäskraft?

Kommentera