Vinna gurkorna

Så här såg vår gurkplanta ut tidigare idag. Den växer så det knakar och blommar minst sagt rikligt. Det är så spännande att vänta på minigurkor.

DSC 0259Gurkplantan, närmast, fortfarande full av blommor. Säkert lika många har redan blommat ut och ramlat av. Den håller på att växa ur min stöd-blompinne som jag klippte från syrenbuskaget.

Idag har vi vi fixat med en massa annat. Bland annat åkt och reklamerat Hampus högtryckstvätt och lite andra ärenden. Vi har bland annat köpt vår första vattenspridare. Gällande högtryckstvätten så är det misstänkt elfel då den slår ut vår jordfelsbrytare varje gång man försöker starta den. Hampus fick den i födelsedagspresent och vi har ännu inte kunnat testa den eftersom den stänger av strömmen i hela huset varje gång vi prövar. Vi får väl se vad reparatören säger. Vore ju rätt pinsamt om det är vårt elnät som är boven i dramat.

Annat annat vi gjort i helgen har varit mer av administrativ karaktär. Som att sortera papper, dubbelkolla siffror och uppdatera excelark – lite mer konkret. Vi är inne i en sådan period just nu. Var och en, eller båda tillsammans sitter försjunkna i papper, åtgärdshögar, siffror och plockar. Det känns rätt skönt att fokusera på att strukturera och organisera alla små saker.  Det är väl ett tecken på att det fysiska kaoset är över, nu när vi inte har fullt upp med att fixa mat eller hålla liv i värmepannan. Vi är helt klart i avslutsfasen (där städning, uppföljning, summering, utvärdering osv görs) i vårt renoveringsprojekt. Det är så himla himla skönt.

 

Kommentera