Total makeover gräsåker

Idag har varit en produktiv dag, dock inte lika hysterisk stressig som förra helgen, utan mer lagom intensiv.

Min duktige duktige Hampus satt med bokföring hela kvällen igår och gjorde en massa proaktivt jobb i anslutning till det under förmiddagen. Samtidigt fållade jag någon duk och strök lite grejs innan vi stack ut och tränade.

Vi tog cyklarna till Grönsta Gärde och sprang de sista tio kilometrarna av Lidingöloppet. Det var supervarmt och benen var tunga som om de vore av cement, men trots detta gick det väldigt bra. Jag kan rapportera att Aborrbacken inte är i närheten av så lång och brant som man upplever den efter 25 km terränglöpning. Nu var det typ bara en vanlig brant backe. Hur som helst, bra träning idag i hettan. Upp på todo:n är att kontinuerligt träna uppförs- och utförsbackträning.

Efter dusch och lunch gick vi ut igen för att fixa lite i trädgården. Det har varit en fantastiskt varm och solig dag (läs: fruktansvärt hett).

DSC 0213Hampus kör grästrimmen i området mellan boden och garaget. Det hade växt igen fullkomligt, och vi har undvikit att gå och vara här på grund av allt höggräs.

DSC 0215Det är en mix av gammalt och nytt gräs. Grannens trimmer funkar dock jättebra. Hampus har på sig sina födelsedagsstövlar och ser trovärdig ut som lantis. Faktum är att han gjorde ett jättebra jobb som trimmade hela denna yta och dessutom gjorde klart resterna runt huset.

Resultatet: Så rent, röjt och krattat. Nu kan vi sätta oss på bänkarna och/eller passera genom ytan ner till garaget utan att få tusen fästingar eller motsvarande. Härligt. Dock är det väldigt torrt och brunt vilket gör att det kanske inte ser så inbjudande ut.

DSC 0256Området efter Hampus trimning och min krattning.

DSC 0253Fri passage till bänkarna. Jag krattade bort säkert en miljon kottar också som gjorde att det såg lite mindre skräpigt ut.

När vi kände oss nöjda med detta, var det lätt att motivera oss för att ta en varsin cykel och glida ner till sjön för årets första dopp. Japp, det var rätt kallt men väldigt skönt att svalka kroppen och skölja bort all drypande svett.

Nu på kvällen har vi ägnat oss åt middag. Livet på en pinne som husägare:

DSC 0224Lammbiffar med vitlök och egenodlad rosmarin, fransk tomatsallad, fräst spenatsallad med kikärtor.

DSC 0235Livet på en pinne som husägare! (skönt också att spara ut slutspelsskägget?)

DSC 0238Skratt! Måste ta med denna när han försöker tillskansa sig fördelar genom att flörta med fotografen

DSC 0249Det kom fyra luftballonger flygande. De måste ha valt den bästa dagen för flygning.

DSC 0243En ensam fingerborgsblomma som växer på klippan på nästan ingen jord alls.

DSC 0210Notera plocksalladen(?) som börjar komma till vänster om rabarbern.

2 reaktion på “Total makeover gräsåker

  1. Maria

    Den ensamma blomman heter fingerborgsblomma (digitalis nånting på latin). Giftig så låt inte lillskruttis komma i närheten. Kram

    Svara

Kommentera