Dagens tips

Idag gjorde vi en chansning och lastade bilen med de fem paket med överbliven marmor från hall-köksgolvet och åkte till Stenbolaget. Deras policy är att de köper tillbaka all sten mot 15%, men i vårt fall fanns lite tveksamheter. Förpackningarna hade nämligen legat ute i säkert två månader och ytterligare en månad i garaget när det var som värst snickarstuga där. Kartongen var alltså rätt mjuk, luktade lite jord och vi föste ut den största spindeln innan vi packade allt i bilen.

Jag skämdes så mycket att jag inte ens kunde vara med. Hampus lämnade därför av mig på Ikea (snackars mig, not). Så medan jag kompletteringshandlade samma saker fast en extra uppsättning av det vi köpte i onsdags, så fixade Hampus stenen. Resultatet – de köpte tillbaka allt utan snack. Även den förpackning som var öppnad! Vi har varit så göörnöjda hela dagen för att vi fick 3 800 bonuspengar mot att slippa ha fem fetatunga paket med marmor i garaget, för att sen köra dem till återvinningen om tio år.

Åter igen är det alltså bevisat, att det lönar sig oftast att orka pröva. Vi är nu lite uppe i varv och sneglar mot några förpackningar överblivet svindyrt kakel som står där på hyllan.

Sen Stenbolaget och Ikea har det varit full rulle, som man kan anta. Kolla in den här bilen som är fylld i kubik med återvinning. Det mesta kommer från garaget och/eller är andra renoveringsrelaterade rester.

DSC 0015Bilen fullsmockad med återvinningsmaterial.

Medan jag var i Stockby (Återvinningen) så fixade Hampus ut en leverans av några flaskor Crémant. Vi ska ha födelsedagskalas imorgon och är glada att vi hittat något som nästan är champagne som smakar som om det vore den äkta varan. Fast för 99 kr per flaska, det är guld det! Sen storhandla inför detsamma.

Efter lunch har vi hängt i trädgården. Städat bilen invändigt, planterat om alla grönsaker, lånat grannens trimmer och klippt bort det värsta höet, rensat i rabatten, planterat en också av grannen fådd stor daggkåpa.

DSC 0031Baksidan (eller framsida, om man står vid bron). Ser nu väldigt välvårdad ut tackvare Tores trimmer.

DSC 0019Alla riktiga gräsklippar-män klipper gräs i vita sneaks och ljusbeige byxor 🙂

DSC 0022Hampus

DSC 0029Persiljan växer så det knakar.

En reaktion på “Dagens tips

Kommentera