Trappan är färdig (så när som på ledstången som inte är uppsatt)

Nu är trappan färdig, så när som på att ledstången inte är tillbakasatt.

Först den historiska tillbakablicken.

DSC 0753Hudfärgade strukturtapeter och väldigt slitna trappsteg var det som ledde oss upp till övervåningen

DSC 0746Eftersom lacken var så ojämnt sliten så såg trappstegen alltid smutsiga ut.

DSC 0750Rätt trasiga trappsteg som hängt i ett bra tag.

Så, vi bestämde oss att trappan skulle bli det sista vi skulle fixa, som en förlängning av hallen nere. Trappstegen slipades medan vi var på semester och senare sattes gips på tak och väggar.

DSC 0516Slipade trappsteg, nygipsade väggar och tak

DSC 0517Vi körde hela väggen upp till övervåningen men där tar det slut sen och rummet övergår i en riktig fulhall

DSC 0730Vi valde att ha halv panel på den höga väggen (till höger) och ta hel panel på väggen som är lite oregelbunden i sin form (till vänster).

DSC 0827Det var inte det lättaste att göra trappstegen trärena inom rimliga arbetsinsatser. Det blev ett mellanting. Sponten grundades en gång, och jag tror den blev målad tre gånger efter det. Inget fusk här inte!

Ja, och som jag skrev om för några dagar sedan så är trappen nu mörkbestsad för att bli någorlunda jämn i färgen. Vi valde att inte låta den slipas mer, eller att lägga på nya trappsteg. Så här blev i alla fall resultatet.

DSC 0337Fortfarande mycket ljus från fönstret. Vi är jättenöjda med att köra rätt mycket med vita panelskivor kombinerat med ljusgråa väggar.

DSC 0343Till höger kommer ledstången som är nymålad blanksvart. I taket sitter numer två spottar som man kan tända/släcka både nerifrån och uppifrån.

Det blev inte riktigt som det var tänkt, men det blev bra ändå. Och, det hade inte varit så kul att behålla trappan som den var när resten av nedervåningen är så fin.

4 reaktion på “Trappan är färdig (så när som på ledstången som inte är uppsatt)

Kommentera