Gästrummet

Gästrummet har stått klart i säkert två veckor och här kommer lite bilder från det äventyret!

Inleder i vanlig ordning med en mäklarbild

IMG 0016Mäklarbilden av vårt blivande gästrum. De näst värsta tapeter man kan tänka sig (de värsta hade vi i trappan). Se vad mycket sol som kommer in genom fönstren!

DSC 0837Ganska snart blev det husets risigaste rum och allmänlager

DSC 0887Vi kom på att golvet skulle slipas samtidigt som vardagsrumsgolvet slipades. Senare visade det sig att det var alltför breda springor mellan golvplankorna att det inte var värt att jobba vidare på det spåret.

DSC 0431Därtill var det världens risigaste element med tillhörande vattenledningar. Vi tog ett hastigt beslut att lägga in golvvärme istället, det skulle ju ändå göras i köket och den angränsande hallen.

DSC 0512Tidigare var det en mycket spännande hemligt rum mellan gästrummet och gubbrummet, som man nådde från en dörr i gästrummet. Detta hemliga rum fick lite på foten då Hampus integrerade bokhylla byggdes från andra hållet. Vi beslöt därför att riva hela väggen från gästrumssidan och få ett lite större rum.

DSC 0802Taket som var av väv var helrisigt, så det åkte också ut.

IMG 0876Här börjar medieskåpet ta form

DSC 0822All el byttes ut och har integrerats i väggen

DSC 0907Nytt gips i taket

DSC 0731Gipsade väggar. Helt nya golv-, dörr- och fönsterlister samt fönsterbrädor har också satts upp

Och så här ser det ut idag

DSC 0304Solen lyser in från fönstret även efter renoveringen. Tvåstavsparkett i mattlackad ek. Stickkontakter för fönsterlampor. Typiskt bara att man behöver göra ett fönsterputsjobb…

DSC 0311Mot den här väggen kommer gästsängarna att stå. Eller våra sängar ifall vi bestämmer oss för att flytta ner.

DSC 0308Man kan inte få nog av stickkontakter! Nya fönsterbrädor, garderobsdörrarna har fixats upp och blivit kanonsnygga.

Nu återstår bara att fixa lite möbler, så det faktiskt går att hysa in folk här.

2 reaktion på “Gästrummet

Kommentera