Den båtigaste trappan på hela ööön

Idag har trappan blivit färdigskrapad och färdigslipad – och också betsad. Som jag berättat om tidigare så var den tidigare rätt mörk i träet men väldigt sliten fläckvis. Det var därför tvunget att bli något gjort. Våra hantverkare försökte slipa den trären för att kunna lacka. Men det tycktes vara ett tidskrävande (dyrt) projekt. Därför enades vi om att de skulle slipa lagom mycket och sen försöka betsa träet och därmed uppnå en homogen färg.

Det har de lyckats med idag. Men hjälp vad båtig den blev, det ser ut som mahogny…! Vi har nu stått och skojat om både att byta ut den vita panelen mot liggande teak, sätta upp roder i mässing, rep eller varför inte dekorera med en skepparmössa eller två.

Nu återstår ett par-tre lager lack. Kanske det ordnar upp sig.

En annan avgörande sak som hänt idag är att hantverkarna har tagit med sig sin tupp-inspirerade vattenkokare. Verktygen har de successivt tagit härifrån senaste veckan. Men nu, nu tänker de inte ens dricka kaffe här något mer. Hur ska Hampus och jag klara oss?

Kommentera