Slutspurt – huset börjar tömmas på verktyg och skräp

Nu är det nära, riktigt nära att bli klart här hemma.

Först köket.

DSC 0806Nu är underskåpen och golvslisterna målade. Topplisten på panelen, fönster- respektive dörrlisterna är grundmålade.

DSC 0804Golvlister och skåpramar smälter ihop

Hallen är nu färdigmålad i ljusgrå. Badrumsdörren ska nog målas en gång till och det verkar som att dörrfoder och fönsterfoder också ska målas ytterligare med tanke på att tejpen sitter kvar.

DSC 0815Hallen nu i grått

DSC 0816Hallen är nu i princip tömd på verktyg och skräp. Stor skillnad, nu börjar det kännas klart!

Dörrarna mellan hall och vardagsrum står avhängda och står i vardagsrummet.

DSC 0821

Finns lite att göra på dem också..

DSC 0823Så här såg varenda dörr ut när vi flyttade in. Här är sista två på nedervåningen innan samtliga är fixade. Sen återstår bara åtta på övervåningen…

Ytterligare en specialare. En magnetlucka kommer dölja innehållet i kommunikationsskåpet.

DSC 0818På ett hyllplan i bokhyllan kommer Hampus alla kopplingsprylar till nätverket stå, tillsammans med husets enda telefonjack och ganska mycket ström. Detta döljs bakom en specialdörr som hålls på plats av magneter. Hyllplanen under kommer bli bra avlastningsbord till gästsängen och i de övre hyllplanen får väl rymma böcker eller motsvarande gästrumsrekvisita.

Det jobbas fortfarande med trappan. Snart ska den betsas som ett försök att få en homogen färg utan att lägga omotiverat mycket tid på det.

DSC 0827Trappan, nu lite mer slipad än i går

Och nästan störst av allt! Sen några dagar tillbaka så är strömmen till utebelysningen inkopplad igen. Hurra, det ser ut som att någon bor här!

DSC 0825En av dörrlamporna

DSC 0829Lamporna på östra sidan

I övrigt har Hampus varit på Clas Ohlsson och köpt 3 x 24 meter P-list så vi vet vad vi kommer göra i helgen.

2 reaktion på “Slutspurt – huset börjar tömmas på verktyg och skräp

 1. Erica

  Hej!
  Å vilket fantastiskt kök ni har! Kvänum är ju oslagbara 🙂 Tyvärr var de lite dyra för oss så vi låter en lokal kökstillverkare göra ett liknande.
  Har två frågor bara, ni behöver inte svara om ni inte vill…
  Vad är det för namn och färgkod på luckorna och hur höga är era överskåp?

  Mvh
  Erica

  Svara
  1. Hanna Inläggsförfattare

   Hej!

   Först måste jag be om ursäkt för att jag inte svarat innan. Vi får normalt inte så mycket kommentarer och när de väl kommer så upptäcker jag dem inte. Jag har mätt i köket nu och överskåpen är ca 115 cm mellan taklist och nederkant, och ca 121 från tak till nederkant. Färgkoden vet jag tyvärr inte, men den hette ”dimgrå”. Något som verkligen blev pricken över i:et var knopparna i mässing och utanpåliggande lister, även om det innebär en del extra städning rekommenderar jag det.

   Hälsningar Hanna

   Svara

Kommentera