Kakelfogar och besiktigad bil

Idag har vi varit på Bilprovningen och besiktigat bilen. Det gick toppenbra, så när som på att en parkeringslampa inte fungerade. Direkt efter det var avklarat så for vi hem till Martin och Christian i Åkersberga för att kolla in deras nyköpta hus. Då fick vi också träffa den finaste hunden, Isa.

Isa

På vägen hem åkte vi via Stalands möbler för att kolla lite soffor och utemöbler, hittade inget vidare intressant. Dock stannade vi på en bensinmack och köpte parkeringsljuslampor till bilen, så morgondagens aktivitet är spikad.

Här hemma har det hänt kakelfog i köket. Så snart Hampus såg att det var klart så kastade han sig ner i köket med flera städtrasor, och la säkert en timma på att dammtorka spisen. Fint blev det. Vi kommer på oss själva med att bara stå i köket och titta långa stunder. Man blir klart knäpp, märks att vi är inne på den 12e  veckan utan kök…

DSC 0719Hampus fingrar lite på spisen som inte är full av byggdamm för första gången sen den flyttade hem.

DSC 0722

DSC 0714Nu väntar vi på att panelen ska målas så vi ser finishen.

Det har förstås hänt massor av annat också. Jag kommer ta nya bilder på hallen i morgon när det är ljust. Här kommer dock ett bevis på att det nu finns en tröskel mellan vardagsrum och hall.

DSC 0727Helt ny tröskel mellan hall (marmor) och vardagsrum (parkett)

Förutom ovanstående har vi idag gjort det vanliga, mycket grundliga, städjobbet efter en vecka med hantverkare i huset. Tvättmaskinen går för fullt. Uterummet är vårstädat och fixat inför planerad utesittarpremiär imorgon.

Inget brödigt då? Jovisst. I morgon blir det croissanter till elvakaffet så Hampus har tagit ut en laddning ur frysen för att tina och långjäst under natten så de är klara för bake off imorgon bitti.

DSC 0726Sedan tidigare gjorda croissanter, uttagna ur frysen och penslade. Står nu i ugnen och för att tina och jäsa till i morgon bitti.

Kommentera