Bästa idén?!

Som Hampus berättade om så har vårt vardagsrum uppe numera blivit temporärt interimskök. Det innebär att detta multirum rum fått ytterligare epitet förutom matsal, Hampus-kontor och vardagsrum.

Medan vi satt där och åt middag idag och tittade ut över havet så fick jag den bästa av idéer! Vi ska göra om hela det rummet till stort sovrum. Först föreslog jag det som skämt, men när jag tänker på det… Ja-men-fatta! Äntligen skulle vi kunna ha ett sovrum med både säng och en liten sittgrupp! … och havsutsikt! …. och balkong!

En annan praktikalitet som underlättas är att om vi inte har dubbla vardagsrum så behöver vi inte ha dubbla uppsättningar av vardagsrumsmöbler och motsvarande inom hemmateknik. Smart.

IMG 0008

Planritning på övervåningen. Kan meddela att vardagsrummet är avsevärt större än sovrummen på respektive sida. Det rum längst ner till vänster är mitt pysselrum.

Det blir ju inte sämre av att vi då kan ta ett varsitt sidorum till walk in closet. Vi har till och med en garderob för garderoben! Dessa sidorum utgör idag vårt sovrum respektive allmänt skrotrum.

DSC 0201Vårt nuvarande sovrum. Min blivande garderob?

DSC 0665”Gunnelrummet”. Allmänlager tills nedervåningen är klar. Hampus garderob?

Enda nackdelen som jag kan se är möjligheten till mörkläggning. Den när något begränsad map stora fönsterpartier.

DSC 0660Multirum, blivande sovrum med utgång till balkong och ett varsitt extrasovrum som garderob?

När vi köpte huset sa Hampus ”Nu ska vi (fan) gödsla med kvadratmeters!”. Ja, då kan han ju knappast opponera sig om vi tar en motsvarande lägenheten i stan och gör till sovrum och garderob 😀

En reaktion på “Bästa idén?!

  1. charlotta

    Jag tror inte mõrklägggningen behöver bli ett problem. Det går lätt att få tag på långa mörkläggningslängder som hängs som vanliga gardiner. På hemtex finns öljettlängder. Jag har kõpt svarta men det fanns även naturvit. Antingen har man endast ett antal sådana eller så kör man en kombo och dubblar med vanliga hellånga gardiner så det blir två lager. Dagtid syns bara vanliga gardinerna. Typ som på hotell.

    Ps. Det är skönt att kunna strössla med kvm.

    Svara

Kommentera