Bergianska och hamburgare

Det händer så mycket ute att jag ligger lite efter med bilder inifrån huset. Pust! Men, det får komma lite senare…

Igår rensade jag äntligen klart i den östra rabatten. Jag bröt av grepen halvvägs men i övrigt gick det bra. Man kan knappt fatta hur tungt det är att bända upp väl rotat gräs och gamla buskar. I samband med bergvärmeborrningen så blev nedre delen helt upp- och nervänd. Det var inget att spara, utan jag tog bort rubbet.

Vi har inte riktigt bestämt vad som ska planteras här. Jag vill göra lite så som mamma har med marktäckande taklök och därtill några tuvor rosa blommor som sticker upp lite. Båda sorterna har identifierats på Plantagen så det borde vara genomförbart.

DSC 0659

Rabatten uppifrån sett.

DSC 0660

Och nerifrån. Här är inget planterat alls ännu. Jag skulle helst sätta ett par svart-vinbärsbuskar här, men någon i familjen är rädd för fukt mot husgrunden.

Idag lastade vi bilen full av skrot och skräp (bokstavligen) och for till återvinningsstationen. Sen tänkte vi att en pyttekort tur till växtvaruhuset vore kul – och jag behövde ju ändå en ny grep – skulle vara bra att ta det innan lunch. Istället kom vi hem vid 17-tiden efter en fin dag. Det blev spontanlunch och promenad i Bergianska trädgården och en fika hos Robert och Erika.

IMG 0992

Gamla orangeriet på Bergianska

IMG 0986

Hampus väntar på att få beställa lunch

IMG 0989

Så himla trevligt. Vi satt här och spånade på både eget växthus och hönsgård..

IMG 0995

Promenad i parken

IMG 0999

Hittade ett magnoliaträd

IMG 1002

Samma blomma som på våra vardagsrumstapeter (noterat av Elin redan innan tapeterna var uppsatta)

Sen tog vi ett varv inne på växtvaruhuset också för att kolla vilka buskar och träd vi skulle vilja ha. Passade också på att köpa en ny grep och ett antal fröpåsar med sallad.

IMG 1003

Vår nya grep

Till middag fick vi idag sällskap av Robert, Erika och Skruttis.

DSC 0683

Skruttis, lite svårflörtad

DSC 0671

Hamburgare med köpebröd

DSC 0714

Grillkarln

DSC 0718

Glada familjen

Kommentera