Ett steg närmre ett nytt kök

Imorse hade vi möte hos Kvänummannen där han gick igenom sitt förslag på kökslösning. Det var riktigt kul att se vad han åstadkommit efter vårt möte sist som var tämligen visionärt och oprecist.

Man kan säga att köksmannen jobbat hårt på att få köket att se sammansatt och balanserat ut, istället för att det ska vara utspridda öar – vilket nog skulle vara rätt lätt hänt med två dörrar och två fönster jämt fördelade över de fyra köksväggarna. Sen är det väl som med alla kök nuförtin att det är jättestort fokus på funktion och att det ska vara praktiskt.

Något jag tyckte blev riktigt bra var att fönstren kommer i ett större fokus. Från köksfönstret så kommer vi ha en finfin utsikt samt kunna kolla på fåglar och annat småvilt i trädgården. En annan mycket positiv sak är att jag kommer ha förbättrade förvaringsytor för alla mina vattenflaskor av sportkaraktär och annat i plast (typ matlådor). Glädje!

Utifrån skissen och hans program så gick vi igenom hela köket, inifrån och utifrån ett några gånger. Några justeringar kommer att göras, bland annat att byta ut ett underskåp med lucka mot ett skåp med lådhurtsar invid diskmaskinen. Där ska vi ha tallrikar, istället för i ett överskåp. Samt att vi önskade oss ett brickskåp med bakbord. Får se om han får in det någonstans.

När det gäller bänkskiva är vi rätt säkra på att det blir den som är i utställningsköket, kalksten nr 3. Det kommer bli ett helvete eftersom den blir förstörd om den får närkontakt med något surt (citron, vinäger, vin, städmedel…). Dock grymt snyggt.

När justeringarna av skissen är gjord kommer vi få en exakt offert. Det enda jag kan säga redan nu är att ingen någonsin någongång kommer få veta priset för kalaset…:)

Sen efter jobbet så passade vi på att sticka till Exergon gasspisar för att försöka kolla in vilken färg vi ska ha. Svart med mässing fortsätter att gälla tills annat sägs.

Kommentera