Träkolsgrill – check! Fast det går uruselt att hitta en billig dörr

Idag efter jobbet for vi till Bauhaus för att kolla på en ny ytterdörr.

Hem kom vi med 3 liter färg att måla om matsalsgruppen med, täckväv att lägga i rabatten, 30 meter vattenslang att skarva befintlig med och 250 kg jord. Därtill impulsköpte vi en grill av klottyp inom träkolskategorin samt därför avsedd briketter samt tändtärningar.

IMG 0974

Det var kul och helt rätt inför den stundande solstrålande helgen. Synd bara att min födelsedagspresent-idé till älsklingen är grusad… När det gäller dörren var det lite av en besvikelse. Ingen av de dörrar, av det mer prisvärda slaget, var något att ha. Allt ser ut som papp med frästa spår.

Jag har glömt att skriva om det tror jag, men vi har ägnat de senaste två veckorna åt projekt hitta ny ytterdörr. Först var vi (pappa) inne på en säkerhetsdörr men efter att jag har frågat runt lite bland säkerhetsdörrinstallatörer så tyckte de att det var onödigt att ha en dylik på en villa. Så tillvida att man inte typ sätter järngaller över alla fönster eller motsvarande… Han tipsade istället om att satsa pengarna på ett rejält larm. Det har vi redan, som tur är.

Sen har vi fortsatt kolla på dörrar av icke säkerhetsdörr-typ. Letat som galningar faktiskt. Vi har hittat en som är super-dupersnygg från Ekstrands.

Ekstrands

Enda kruxet var att den kostar 17 000 kr+ så det är alltså därför som vi letar vidare. Vi har tittat på Skånska byggvaror som har en som ser ok ut på bild. Dock verkar det inte finnas någon återförsäljare här i närheten, så det känns lite riskabelt.

Skanska byggvaror

Det var alltså därför som vi for till Bauhaus, då de hade något liknande. Dock hittade vi inte just denna utan några av de andra modellerna. Men det var alltså inget att ha, även om den är ca 13 000 kr billigare än den översta. Det var synd, jag hade hoppats på att vi skulle stänga den här punkten idag.

Bauhaus

Nu lär det istället bli att dörr-bytet bordläggs till bättre tider. Med nackdel då att killarna gör klart all övrig renovering i hallen nu. Eventuellt att vi prövar att måla om dörren vit istället för brun för att höja komforten något.

Kommentera