Brödbakardag

Medan Maria och jag har krattat löv för glatta livet så har Hampus bakat bröd med samma intensitet.

Han började redan igår kväll med en poolish (typ fördeg). Det blev dels baguetter som han gräddade redan igår.

DSC 0295

Och dels ett helt lass med småfrallor till frukost

DSC 0298

DSC 0302

Så himla goda!

Och därefter har han jobbat med en croissantdeg, som också den startades igår kväll.

DSC 0308

Viktigt med jämn fyrkantig deg innan smöret ska kavlas in.

Efter tre gånger fyra vik, med flera timmars vilotid emellan är det dags att baka ut.

DSC 0406

DSC 0408

Imponerande kvadratisk deg

DSC 0409

Massor av små söta croissanter och pain au chocolat

En tredjedel går för jäsning under natten, resterande är i frysen för snabb infrysning. De frysta kommer sen kunna tas ut, penslas, tinas under natten och gräddas vilken morgon som helst.

Behöver jag säga att jag har den bästa bagarkarln i hela världen!

 

Kommentera