Att städa in våren

Idag var det stora dagen för att komma in i sommarläge.

Direkt efter frukost stack vi ut och sprang tillsammans. Vi utgick från Stockby och sprang runt delar av Lidingöloppet och lite kors och tvärs på andra spår. Det var toppen, strålande sol och jag som annars mest springer själv tyckte det var superkul med det bästa sällskapet. Som vanligt bubblar och babblar vi så där äckligt självgott om vårt hus och allt som är bra där.

Sen, startade vårstädningen på riktigt. Vi, precis som de flesta andra idag, bytte från vinter- till sommarhjul.

För att kunna göra det fick vi börja med att tömma och, med grovdammsugaren, dammsuga hela garaget. Det var helt fullt med en massa slipdamm.

Eftersom vi bara haft bilen sen i julas och detta är vår första bil vi äger, i närtid, visst visst, med undantag för den bil Hampus hade för 10 år sedan… så är det inte alltid helt lätt att veta hur man byter däck. Därför fick Hampus i uppdrag att läsa på i boken. Det var strålade sol och ganska varmt. Riktigt härligt att vara ute.

DSC 0117

Inhämtning av fakta, men vem läser instruktionsböcker nuförtiden?

Så snart vi kom på åt vilket håll bultarna skulle vridas så gick det som… som på hjul.

DSC 0127

Rent garage

Jag blev riktigt imponerad av min bilkarl, som fixade hela jobbet.

DSC 0125

Trovärdigaste, duktigaste bilmekanikern

DSC 0128

Täckpapp, snöskyfflar, grovdammsugare, bilens survival kit, däck

Själv så fokuserade jag mest på övrig rengöring, bilens insida.

DSC 0138

Bilens golvmattor

Men mest av allt, så höll jag på att brottas med vattenslangarna. Ingen ville ställa upp och passa och alla kopplingsenheter läckte vatten.

DSC 0136

Himla jobbigt sladdtjorv

Därför står det nu på vår inköpslista inför nästa helg att skaffa nya fräscha slangar och ett rejält antal fräscha kopplingar. Därför fick vi tvätta allt manuellt med hink.

DSC 0143

Vinterdäcken rengörs inför sommarvilan

Sen var det cyklarnas  och utomhusmöblernas tur att gå igenom en tvätt. Alla hade gått samma öde till mötes i garaget. Täckta med slipdamm.

Nu är allt fräscht och man kommer således kunna kasta sig på cykeln de dagar man är lite sen till tåget (stationen är ett par hundra meter bort).

DSC 0155

Kontorscyklarna tvättas och skrubbas

DSC 0145

Bord och stolar som tidigare bodde på vår lägenhetsbalkong. Stort hus kanske kräver ett större utomhusmöblemang på sikt..

Efter allt detta så for vi till en macken och pumpade på lite extra luft i nya hjulen.

IMG 0923

Samt körde bilen igenom ett tvättprogram inklusive underspolning. Man vill ju inte att den befarade saltrosten ska äta sig upp underifrån….?

… och slutligen så gick och grovdammsugaren an på det här.

DSC 0161

Resultatet blev bättre men inte helt bra. Får väl fortsätta skura lite med vatten och borste. Tänker att vi borde ta och olja in de torra plankorna, och då behöver det vara rent.

Nu är i alla fall vi duschade, kläderna tvättade och hemmet städat. Allt är rent och perfekt inför både sommaren och en ny arbetsvecka om man vill det.  Frågan är vara varför vi är så trötta och vart helgen tog vägen 😉

 

Kommentera