Något platsbyggt i hallen också

Om Hampus motto är att ”Beskydda-bevara” så är mitt ”Något platsbyggt”.

Jag är alltså väldigt förtjust i prylar som är för hand gjorda för att sitta på just det här specifika stället. Vi har något i nästan varje rum.

Matsalen – platsbyggda fönsterbrädor

Gubbrummet – platsbyggd bokhylla och platsbyggda fönsterbrädor

Gästrummet – platsbyggd bokhylla/serverskåp och så småningom platsbyggda fönsterbrädor

Köket – hell yeah!

Badrummet – ja, där med. På någon nivå är allt specialgjort…

I min gamla lägenhet på söder satt en platsbyggd bokhylla som senare återskapades i Hampus lägenhet. Så med den bakgrunden var det inte tal om att köpa och montera en färdigköpt hatthylla i hallen.

Efter lite research har jag hittat två typer av lösningar som ser riktigt bra ut och skulle passa. Eftersom båda är tilltalande på sitt sätt så blev det så att vi kommer ta en av varje. Platslyx big time!

Här, på det ordinarie stället – alltså där det satt en hatthylla tidigare kommer det bli något som liknar den här.

DSC 0804

Bild från boken Inred och dekorera ljust  & lantligt shabby chic slitet charmigt nytt och nött av Anna Örnberg.

Det passar rätt bra då utrymmet är begränsat. Hur vi gör med sittbänk är ännu inte bestämt, utan hittills så fokuserar vi bara på själva hyllan med krokar. Dock är vi rätt överens om att det skulle vara bra med något att sitta på där i hörnet. Att hitta konsoller av den där typen var inte helt lätt men slutligen hittade jag något liknande i vitt gjutjärn som jag beställde från Nordljus.

DSC 0842

Så här kommer det alltså att bli. Får väl redan nu flagga för att det eventuellt kommer bli så att vi kanske möjligen ställer dit ett helt vanligt skoställ tills vidare. Vill bara vara tydlig med det redan nu så ingen blir besviken 🙂

Hur som helst, sen kommer hallmöbel nummer två. Den kräver lite mer utrymme och kan därför ta lite mer last. Som tur är har vi då lite ledig plats på andra sidan.

DSC 0864

DSC 0863

Perfek! Här kommer en sån här (se höger bild) sitta som en smäck!

Hatthyllor hallar 71985382

Man kan inte få nog med krokar att hänga jackor och väskor på va!? Jag blir helt lycklig av att titta på dylik organiseringsprodukt! Som ni kanske anar så hade vi en hatthylla i lägenheten som var normalstor… som det hängde kanske trettio jackor på… och skorna stod i dubbla rader på varandra på varje hylla… Det ska aldrig upprepas!

Igår var vi ute hos Nacka byggnadsvård och köpte 18 krokar som ska räcka till båda hyllorna. Den som tänker att det blir billigt att bygga själv istället för att köpa färdigt, kan tänka om. Prutade visserligen men, bara krokarna gick på tusen spänn…

DSC 0857

Jag håller även på att förbereda ritningar att sätta i händerna på våra duktiga snickare. Fegt kan man tycka, men det blir också väldigt bra.

DSC 0856

Som ni kanske ser så kommer det bli en del helhög panel. I farstun och också på väggen bakom båda hyllorna. Vi tror att det kommer göra att det kommer se supersnyggt ut och det kommer vara tåligare än att ha ren vit vägg.

 

Kommentera