Fågelkvitter och Barkaby

Idag har varit ytterligare en sån här hysteriskt händelsrik dag.

Började med att vi vaknade av strålade solsken och fågelkvitter. För att försöka förmedla det så spelade jag in en naturfilm medan Hampus fixade frukost.

Fågelskådare kan gärna återkoppla fågelarter, bilintresserade kanske kan säga något om förbifarande bilar.

Sen var det en löptur i det fina vädret. Går tungt. Funderar dock på att anmäla mig till Lidingöloppet. Klart man måste springa det som ö-bo…

Efter kaffe och lunch så for vi till Stenbolaget i Barkaby för att lämna tillbaka lite fix och fog som blev över vid golvläggningen. Skönt att få loss lite bonuspengar. Vi köpte även någon slags marmorimpregnering.

IMG 0718

Precis invid ligger en stor godisbutik, har sett den tidigare. Idag var äventyrslustan stor och vi kunde inte låta bli att gå dit.

Liter humoristiskt att det invid 500 sorter lösgodis ligger ett träningscenter.

IMG 0724

Här plockar Hampus godis som om han satsade på vuxendiabetes.

IMG 0730

Själv så passade jag på att plocka på mig sex tomma godisplastlådor. Här diskade och uppställda i diskstället (läs: på tvättmaskinen)

DSC 0443

Hampus tyckte det var pinsamt men jag tyckte jag gjorde smartaste draget. Det finns oändligt antal användningsområden, dels är de bra att ha kakor i eftersom det är helt raka kanter, dels kommer minst en användas till cykelkedjebad.

Sen, var det dagens huvudämne: Ikea, med fokus på att köpa badrumsskåp. Japp, vi klarade det!

Det blev två 3-lådors bänkskåp, 40 cm respektive 60 cm breda. Vi enade oss till slut om en toppskiva i massiv ek, men sen så visade det sig att den var slut. Hade också en idé om att köpa en bokhylleinsats att bygga om till ”dataskåp”, men insåg att den inte skulle få plats i bilen.

Slutligen blev det alltså badrumsskåpen och en hel massa plastbackar.

IMG 0737

DSC 0437

Efter lite mathandling och middag så har kvällen för min del bestått i skåpsmontering. Enligt instruktionen så skulle man inte vara på dåligt humör…

DSC 0458

… därför drack vi lite franskt mousserande till.

DSC 0445

DSC 0471

Hampus bidrog med underhållning

DSC 0466

… samt med att slå sönder en bil..

DSC 0470

Otroligt värdefullt.

Dock så var jag lite klantig och satte låda tre på låda tvås plats. Efter en rolig stunds felsökning, en halv evighet, listade Hampus ut att man var tvungen att köra in en mejsel i hålet i skenan underifrån för att få loss lådorna.

DSC 0477

Så här ser dagens slutresultat ut. Sätta på ben och knoppar samt göra klart lådorna till skåp nummer två. Det sparar jag nog till en annan dag.

DSC 0484

 

Kommentera