Soffjakt

Igår hade vi driftsättningskväll/natt på jobbet, som kompensation var alla inblandade lediga stora delar av dagen. Vilket superkoncept!

Jag passade på att städa och fixa lite hemma samt träna. Träffade sen Hampus för lunch inne i stan och därefter gick vi ett varv på Mio. Vi har nämligen börjat fundera på att vardagsrummet ska möbleras så småningom. Vi jobbar oss framåt i någon slags prioordning där störst går först. Då vi redan har den största mattan (12 kvm), så är det nu dags att börja fundera på soffa.

Vår plan är att köpa två likadana soffor att ställa på varsin sida om kakelugnen. TV:n kommer sitta på väggen på motsatt vägg och mitt emot kakelugnen. Sofforna kommer i så fall stå så att kortändarna pekar mot TV respektive kakelugn, så man kan enkelt kan titta år respektive håll. Nackdelen är att man inte får någon bra TV-nacke, men med tanke på vår otroligt låga TV-konsumtion så är det ett ickeproblem just nu.

Vi har bestämt oss för att köpa en så kallad Howardsoffa. Svängd eller rak, troligtvis rak. Ve-och-fasa så tänker vi oss att vitt eller ljust bruten nyans är precis rätt färg.

Här är en soffa vi tittade på på Mio: Oxford Soffa, tresits svängd. Ser bättre ut på bild än vad den kändes.

Soffa

Eller den här modellen som heter Windsor, den är också tresits och svängd:

Winsor

Kanske inte helt lätt att se skillnad men det är snyggare armstöd på den senare. Det fanns några olika modeller där det var någon som var bättre än de andra.

Idag var vi på Stalands möbler på Söder, där fanns det tre soffor som var intressanta.

Andrew, med det väldigt tjusiga randiga tyget. Det vore knepigt att ha en sådan.

Andrew

Eller här, som svängd, i enfärgat. Den här gröna stod i butiken och var helt klart den bästa. Kändes både som fint hantverk och bra stuns i sitsen.

Andrew 2

Sen fanns också den här. Har för mig att den blev både stum, mjuk och djup. En sån soffa som man knappt kommer ur om man väl har satt sig. Den känslan gillar inte jag. Fast den är snygg.

Howard

Slutligen denna, Hamilton, som var mer än hälften så billig som övriga. Klart intressant tackvare detta. Dock inte lika fint hantverk på armstöd utan lite mer grova veck.

Hamilton

Slutsatsen så här långt är nog nja. Vi får nog kolla vidare lite och jämföra priser. Fundera på vilken typ av armstöd som egentligen är det snyggaste. Det är ju ingen brådska precis eftersom vi just nu har ett kök i vardagsrummet och innan dess aldrig ens använt det. Vi har en soffa nu förstås, den står på övervåningen där vi bor just nu. Tanken är alltså att den ska få stå kvar där. Då blir det ett slappt och mysigt vardagsrum uppe och ett snyggvardagsrum nere.

 

En reaktion på “Soffjakt

  1. Patrick Van de Velde

    Min erfarenhet med Stalands möbler är väldigt dåliga, leveranstider (4 mån), dom gör inte vad dom lovar…glöm Stalands. Tidigare köpte vi hos Mio – mycket bättre service.

    Svara

Kommentera