Ny cirkulationspump och Carrara C

I morse kom en ny bergvärmeman, Leffe, och gjorde en fix i värmepannan. Tydligen hade han senast (i lördags) satt en en temporär ny cirkulationspump för det var det han hade tillgängligt. Idag kom han alltså tillbaka och bytte ut den temporära mot en permanent.

Leffe, han backade upp för den branta uppfarten med sin skåpbil.

Det hela tog kanske en kvart och han var himla trevlig. Tydligen uppträdde vi uppenbart osäkra när vi stod och tittade över axeln samtidigt som vi ställde tusen frågor (typ, varför dåå?.., vad gör du nuu?), för vi fick frågan om det var vårt första hus. Hell yeah! Sen visade han ett tricks man kan göra om huvudsäkringen till den en annan av vattenpumparna går: Då går man fram till lilla lådan i taket och trycker tillbaka den svarta piggen så den röda piggen syns igen.

Tänker att om jag skriver det här, då kanske vi har turen att ha någon som har läst detta är hemma hos oss den dagen då kunskapen behövs.

 

Här kommer något roligare!

Idag har killarna börjat lägga stenen i köket. Snabbt har det gått. När vi gick i morse höll de på att sätta stålramar runt dörröppningen och sen vips, alla hela stenbitar på plats. Kan inte annat än tycka lite synd om dem som ska stå och skära Carrara C-marmor hela dagen i morgon.

DSC 0382

Sist vi pratade om golven så diskuterade vi lite kring mellanrummet mellan stenplattorna. Rimas sa att man normalt brukar lägga marmor utan mellanrum. Sten mot sten direkt alltså. Fast med tanke på att stenarna är gjorda av natur och därmed är lite ojämna, så tyckte vi att det var bättre att ha en liten fog om det hjälper till att dölja trubbiga kanter. Nu är det 3 mm som gäller.

DSC 0385

 

En reaktion på “Ny cirkulationspump och Carrara C

  1. Eva

    I Spanien lägger man alltid marmor kant i kant till skillnad från klinkers. Men där har man ju också cement att börja med och inte träkåk.

    Svara

Kommentera