Bergvärmemannen

Klockan ringde med arga alarmet 05:45 och strax innan sju stack vi hemifrån mot huset. Reflektion: Genom att investera en kvart av sovtid så kom vi hemifrån 50 minuter tidigare. Märklig ekvation.

Hur som helst, bäcksvart var det och i alla fall jag höll på att somna på lilla tåget.

Bergvärmemannen som var återförsäljare av pumpar från Thermia gick runt och kollade på nuvarande panna, rör och elledningar samt den gamla oljepannan som inte används.

Det som var lite av en utmaning i vår källare (läs krypgrund) är att man måste borra nya hål genom stenmuren för att komma in/ut med rören.

Sen tog vi ett varv inomhus och kollade på elementen. Vi fick höra att det var ganska lämpligt att borra ner 150 meter om vi ska ha en kraftfull varmvatteneffekt (vi tar den kraftfullaste dom har!?). Bergvärmemannen kändes toppen så vi har troligtvis bestämt oss. Fast på tisdag kommer en annan att jämföra med.

När vi ändå var i huset så passade vi på att ta en titt på lilla toan. Nu är tydligen Team Bila upp golvet där.

När vi sen gick mot tåget så passade vi på att titta lite på tomten från vägen. Huset är verkligen fint i vinter med.

Som bonus så upptäckte vi att vår tomt är jättestor ner i sydostlig riktning. Vi har ju inte stått  det här hörnet precis förut. På sikt kommer det nog bli att ta hit en stor grävmaskin och gräva ut ett par parkeringsplatser. Kan vara smart när det är vinterväglag.

Kommentera