Ojdå ingen dusch + gasledning check!

Idag var en förkyld Hampus hemma för att understödja fulgasmannen att dra en gasledning mellan yttervägg och spisplats.

Det syns inte helt tydligt men mitt i bild ungefär sitter det en avstängningskran. Från den går en slang innehållande ett rör.

DSC 0103

Vi hade missuppfattat dimensionerna något då vi trodde det skulle gå motsvarande avloppsrör i golvet. Det här är mer typ en dammsugarslang. Inuti är det alltså ett lite mer kraftigt rör.

DSC 0100

Och här sticker den alltså ut ur huset.

DSC 0101

Den här installationen tog enligt uppgift en timma max. I slutet av mars kommer han tillbaka och sätter upp allt med skåpet utvändigt. Däremellan lär spisen levereras och då kommer han bära in och ansluta den härifrån.

Badrummet då.

Badrummskillen har tydligen hittat förbättringsmöjligheter idag. Kanske tackvare mixen av högblank färg och det starka ljusskenet från en temporär lampa. Man tänker att det borde vara klart snart.

DSC 0112

Här kommer lite detaljbilder på nödvändiga småsaker.

DSC 0113

DSC 0114

Penselhållare?

DSC 0115

Som Charlotta så uppmuntrande konstaterade att vi inte hade någon kommod under tvättstället. Nepp, det har vi inte. Dock ett kromat vattenlås som inte gulnar med åren (Franska kakelbutikens tips).

DSC 0116

Tur att en röris varit här idag igen och anslutit VA till alla sanitetsprodukter i badrummet nere. För ungefär någon timma tidigare så lät Hampus dem demontera duschkabinen och grovtvättstället. Så vidrigt!

DSC 0095

Som ett steg i att framtidssäkra badrummet uppe så får killarna dra upp de kraftfullaste vatten- och avloppsrören som finns innan och ansluta dem innan väggen i köket byggs upp igen.

Jättebra att vi kan duscha nere. Tvättmaskinen kopplas in imorgon. Men grovdisken, är den borta för alltid nu eller?

DSC 0105

Det är alltså golvbrunnens vattenlås man ser i hålet i taket. Gasmannen, hade enligt uppgift varit lite tveksam till fuktspärrens beskaffenhet när han från köket tittade rätt upp i badrummet.

DSC 0107

 

 

En reaktion på “Ojdå ingen dusch + gasledning check!

Kommentera