månadsarkiv: juni 2015

En ny strandväska

I lördags var det strålande fint och soligt här, närmast värmebölja. Stellan var ute naken och lekte med vattenslangen både på fredagen och lördagen – och Hampus som är ett baddjur insisterade på att vi skulle ta oss till Kottlasjön för ett premiärdopp. Dopp och dopp, det som hände var att Stellan fick sitta i vattenbrynet och gräva, Hampus stod ute med vatten till vaderna och jag doppade en halv fot. 

I samband med detta uppstod stora frågetecken kring vad man bär alla sina strandsaker i för attiralj. Det kändes inte supersnajsigt att köra Willyskasse så jag började estimera vad det skulle ta att ”lite snabbt kasta ihop något”. Dvs sy något. Jag hade redan gjort ett försök att köpa en bra strandväska men inte hittat någon tillräckligt bra på avsatt tid. Bestämde mig därför för att så att säga, kasta ihop något lite snabbt. Jag använde inget mönster utan klippte och mätte på frihand. Jag utökade antalet features efterhand som jag kände att jag hann så tillslut så hade den både foder, innerficka med dragkedja och ytterficka. 

Lagom till att min nya strandväska var så gott som färdigsydd så hittade jag den vi tidigare använt, som fallit helt i glömska. Den fula men ack så praktiska shoppingbag som vi skaffade på mataffären i Antibes för två år sedan. Nåväl, insatsen var förhållandevis kort och tyget, bärbanden och dragkedjan hade jag hemma redan. Jag tror den blev helt okej till ganska bra. 

Mot sommarens alla badutflykter!

DSC 5990

Min nya snabbsydda strandväska

Första skörden

Idag var Stellis och jag ute och skördade första salladen. 

Det var ett fåtal blad av babyspenat, ett handfång ruccola och några pyttesmå urgallrade rädisor. Nu gäller det att komma ihåg att sköra löpande innan det blir beskt och förvuxet. Av huvudsallad, morötter, bönor och ärtor är det en bit kvar. Dock har några potatisrader börjat komma upp så förhoppningsvis hinner jag kupa lite i helgen. 

DSC 5979

DSC 5980