månadsarkiv: april 2015

Potatissommar

Vi ska försöka återupprepa fjolårets potatissuccé, se här och här. I år ska jag dock göra vissa justeringar så att den så kallade midsommarpotatisen inte kommer i augusti.

I torsdags var det riktigt svinkallt men Stellis och jag fick trots detta lite feeling och gick iväg till Blomsterlandet och köpte sättpotatis. I år köpte vi både mandelpotatis (sen) och någon random färskpotatis (tidig). Efter att ha sett någon TV-kändis på morgonteve förplantera potatis i små pappkartonger, så köpte jag även dylika pappkrukor. 

Potatisarna ska nu förgro. Om någon vecka så tänkte jag sätta minst åtta knölar av den tidiga sorten i varsin pappkartong som får växa till sig inomhus innan det är dags att plantera i krukor på uterummet. Jag har ingen koll på hur vi ligger till tajmingmässigt men jag antar att vi är hyfsat rätt eftersom det finns mycket sättpotatis till försäljning just nu. 

Kotten som gillar att sortera saker, var mest intresserad av att flytta potatisar från en plåt till en annan. 

DSC 5623

Stellan hjälper till

DSC 5632

Mandelpotatisar

DSC 5634

Nypotatis, vars namn fallit i glömska

Dagis-Kotten

DSC 5510

Stellan växer upp

Tänk att Lill-Stellan växer upp!

Sedan förra veckan pågår inskolning på förskolan och när den här veckan är över så räknas han som färdigbakad. Det har gått jättebra, tack och lov. Första veckan var vi med hela tiden och gick från en timma till två och en halv. Den här veckan har vi lämnat honom ensam och han har både ätit och sovit där. Hampus och jag gnuggar oss i skägget och kan inte begripa att han ligger och sover på rad med andra småttingar snällt på beställning. 

Förskolan vi valt är ett litet kooperativ och det känns jättebra. Verkligen bra. Det är tio småttingar och tre personal på hans avdelning så det känns lugnt och tryggt. Stellan är överlägset yngst och ett huvud kortare än alla andra så det känns förstås lite i magen, som att lämna honom bland lejonen. Fast med jättesmå söta glada lejon. Stellan verkar i alla fall gilla det då man får locka ganska mycket för att få med honom hem. I början kom han i alla fall krypande när vi kom, men nu tar han begränsad notis. 

Förskolan har två profiler, dels musik och dels friluftsliv genom Friluftsfrämjandet – samt verkar ha massor av aktiviteter och pyssel på gång för jämnan. Själv blir jag lite sugen på att vara där någon dag och bygga på rymdraketen, leka vattenlekar (undersöka vad som flyter och inte) eller tova ull. 

Från nästa vecka när vi kör på riktigt så kommer Stellan gå tre dagar i veckan, totalt 15 timmar. Hampus och jag kommer ta en varsin hemmadag (skönt!). Hampus och morfar kommer ta största ansvaret för hämtning/lämning. Jag som driver tre projekt hos min kund på cirka 60% ser ändå fram emot att gå upp i 80% arbete. 

Det han inte gör så värst bra är att transportera sig själv i upprätt tillstånd. Han kan gå men gör det inte gärna om man inte håller honom i handen. Jag som trodde han skulle gå innan jul, gjorde tydligen en grav missbedömning. Haha. Vi får väl se om han går till sommaren. Förhoppningsvis får han lite inspiration av alla andra barn, vi märker redan att han blivit betydligt busigare här hemma. 

DSC 5556

DSC 5571

DSC 5597