månadsarkiv: november 2013

Blocketfynd

Vi har börjat rampa upp projektet baby. Som jag hintade om igår så har vi gjort några sjyssta Blocket-fynd de senaste dagarna och vi har gått från noll, till ”nästan basnivå” på en vecka.

Man kan se resultatet i vårt strykrum som blir mer och mer babyrum. 

 DSC 0337

Kombinerat stryk- och babyrum

DSC 0338

Säng, madrass, täcke, kudde, amningskudde, babysitter och liggdel till barnvagnen är alla Blocketfynd

Som jag berättat om tidigare så köpte Hampus sittvagnen i USA i förra veckan och igår köpte vi själva liggdels-insatsen hos en familj i Upplands Väsby. Vi gav 500 kr för liggdelen, som annars skulle ha kostat 1 900 kr ny. Det känns som en bra deal för en pryl som babyn kommer ha en mycket begränsad tid av sitt liv. Efter en tvätt av tyget som sitter på insidan så kändes allt snudd på oanvänt. 

I torsdags åkte vi till en familj i Bromma och köpte deras Brio-spjälsäng. Jag tror det är en bra modell för både bottnen och framkanten går att justera i olika höjder. Även den här kostade 500 kr jämfört med att köpa en ny säng på Ikea för det dubbla eller en ny säng hos Brio för det fyrdubbla. På köpet fick vi dessutom både madrass, madrasskydd, täcke och kudde. Allt kändes fräscht så det var en bra deal plus att det var snabbt och enkelt fixat.  

Av en kollega på jobbet så köpte jag en amningskudde och en babysitter. Babysitterns tyg är typ senapsfärgat och klart sådär, så jag har en liten tanke på att fixa till något nytt. Om jag inte hinner så kan vi använda det som följde med tills vidare så det är lugna puckar. 

Vi har en väldigt viktig större grej kvar att köpa och det är en bilbarnstol. Vi letar på Blocket men om vi inte får tag i någon så tror jag det blir något att lägga på önskelistan till jul. I övrigt så är det bara små mjuka grejer kvar, typ mer kläder, lakan, skötbädd, filtar och hygiengrejer. Efter att ha varit hos Caroline en sväng idag så inser jag att vi nog behöver skaffa ytterligare ett 20-tal småhanddukar att torka kräks med. Oavsett detta börjar läget kännas under kontroll! Nu är det bara för mig att öka tempot lite i mitt virkprojekt om det ska bli en filt klar innan Lilla Kompis fyller ett.  

Betar av uppgifter

Idag har vi kört ganska hårt och betat av inte mindre än åtta punkter på ”Att göra-listan”. De flesta av dem var av inköps-karaktär och förutom det som faktiskt stod uppskrivet har vi fått många bonusgrejer avklarade.

Vi började med att åka till Upplands Väsby för att exekvera ett Blocketfynd inom kategorin baby. Jag kommer återkomma till detta i nästa blogg då grejen i fråga har hunnit torka efter tvätt och kan visas upp på bild. 

Därefter åkte vi till Ikea och plockade på oss massor av bra att ha grejer, bland annat en badbalja, bordstabletter, småhanddukar, bordstabletter och en ny hallampa (hurra! äntligen!).

På vägen hem från Ikea köpte vi en ny tub gas på macken. Tillbaka hem för lunch och sen ut igen, bort till återvinningsholkarna och dumpa massor av kartonger etc. Sen vidare till kemtvätten där vi hämtade ut en matta, trench och tre kavajer som varit på tvätt. För en gångs skull så har jag tvättat trenchen i slutet på högsten istället för att behöva inleda den nya vårsäsongen med att tvätta bort gammal smuts. Känns fräscht och rätt. Kavajerna har jag nu också gjort redo för att möta våren i nygammal kroppsform. Angående mattan, vet jag inte vad jag ska säga… jag råkade impulsköpa ytterligare en matta för en vecka sedan. Enda kruxet den här gången är att den inte får plats någonstans. Jag får återkomma till det och ta lite bilder imorgon när det är dagsljus. Dagens sista biltur avslutades med veckohandling på mataffären, hem kom vi med både julmust och glögg. Mumma!

Resten av eftermiddagen har vi ägnat åt att pyssla med senaste tidens inköp. Tvättmaskinen har gått varm men också handtvättmaskinen. 

DSC 0319

Impusköp, nu hämtat på kemtvätten

DSC 0320

Nyköpta grejer redo för tvätten

DSC 0322

Handtvätt av Blocketfynd

DSC 0324

Fixa och dona

DSC 0328

Ny hallampa under uppbyggnad

DSC 0330

Snart klar

DSC 0333

Resultatet underifrån. Den ger samma ljus som en jul-ljusstake så vi börjar komma i julstämning här

DSC 0334

Rävar på tork

Under kvällen har jag kommit halvvägs igenom diverse administrativa uppgifter. Nu ser det bra mycket bättre ut även mod et finns en del kvar att göra digitalt. 

DSC 0336

Mitt skrivbord tidigare idag

USA-prylar

Hampus spenderade hela förra veckan på konferens i Santa Clara i Kalifornien medan jag fick uppleva tidernas längsta vecka ensam hemma med blott min egen noja för våldsmän och initiativlöshet som sällskap. Ensam och ensam är väl egentligen att ta i, första helgen spenderade jag hos pappa (som också skickade med mig 5-6 portioner av köttfärsbiffar och kalopps för att klara veckan) och den andra helgen hälsade jag på hos Alexandra och Fredrik.

Hur som helst, i söndags eftermiddag fick jag äntligen åka in till Arlanda och hämta hem min skatt. På grund av lite vissen efterföljning av tidplan så hann Hampus både landa, hämta väskan och gå till parkeringen innan jag var där. Men han verkar inte ha tagit skada av en nypa frisk svensk flygplatsluft efter ett knappt dygn i en flygstol.

När vi sen kom hem var det rena rama julafton när han visade upp allt han hade köpt. Jag hade skickat med honom en lång specificerad inköpslista men även några lösa punkter såsom ”lite babykläder i blandade storlekar”.

Ojojoj, vilken fest!

Först och främst så köpte han en barnvagn. Det var veckans viktigaste inköp så det var helt fantastiskt att det gick bra. Den fanns dock inte i lager någonstans utan fick beställas och levererades till hotellet. Det fattas lite tillbehör till vagnen, som vi ska ta och köpa här hemma – framförallt en liggdel, som är ganska stor och tung att släpa över ett kvarts jordklot. Det är den s k ”korg” som man sätter fast på chassit där de minsta barnen ligger. Vi har ännu inte pumpat däcken eller provkört vagnen på annat än polerat marmorgolv ännu, men på det underlaget gick den bra i alla fall.  

Andra tillbehör att fixa här hemma är en tjock åkpåse, dvs en mumie-sovsäck och ett stormskydd dvs ett plastfodral med lufthål.

DSC 0290

DSC 0294

Vår fina barnvagn. Dåliga bilder i novembermörkret men den som har skarp syn ser att den är marinblå

Man kan säga att Hampus tog sitt uppdrag att köpa lite blandade babykläder på allvar.

DSC 0286

Alla barn behöver en lejon-badrock….

DSC 0287

… med tillhörande svans

DSC 0296

Fem par småbyxor och sju par bodysar i olika färger och storlekar, även om det visst blev en majoritet åt blå-hållet.

DSC 0299

En björn-hoody och en björnmössa

Övriga saker som jag beställt var bland annat ett par nya springskor, en ny GPS-pulsklocka (det var verkligen motiverat, den jag har är från 2007/2008 och har varit död i långa perioder men senare återuppstått lite godtyckligt), sportbehå, träningsstrumpor och två nya träningströjor som vi båda kan ha i nuvarande tillstånd (jag har växt ur mina egna och behöver använda Hampus, så han behöver flera). 

Jag fyllde år medan Hampus var bortrest så som bonus fick jag en rutig halsduk i cashmere, mycket fin och lyxig födelsedagspresent!

DSC 0289

Julklappsbord typ